Hlavní obsah

Nedvědův šéf z Juventusu čelí obvinění z kontaktů s mafií

Předseda Juventusu Turín Andrea Agnelli čelí obvinění, že roky udržoval kontakty s šéfem kalabrijské mafie 'Ndrangheta Roccem Dominellem, kterému ve velkém zprostředkovával vstupenky a permanentky na fotbal. Prohlásil to vyšetřovatel italského fotbalového svazu Giuseppe Pecoraro před parlamentní protimafiánskou komisí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd v sídle FAČR s dresem Juventusu, za který dlouhá léta kopával.

Článek

K Agnellimu se podle něj příležitostně přidával i generální manažer Juventusu Giuseppe Marotta, jenž byl v kontaktu s táborem hooligans, který má rovněž vazby na mafii. Podezřelí jsou i další tři členové nejvyššího managementu klubu, do kterého patří také bývalý český reprezentant Pavel Nedvěd, jenž zastává funkci místopředsedy.

Pecoraro před komisí prohlásil, že vše vyplývá z materiálů turínského státního zastupitelství. Nelegální obchodování se vstupenkami se podle vyšetřovatelů odehrávalo v letech 2011 až 2016.

Agnelli se bude muset před komisí ke kauze vyjádřit. Šéf úřadujících italských šampionů na twitteru všechna obvinění popřel a uvedl, že s šéfem 'Ndranghety se nikdy nesetkal.

Reklama