Hlavní obsah

Empoli - Neapol 2:3Neapol se posunula na druhé místo italské ligy. Schick se zranil, Jankto dal gól

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu zvítězili díky gólu Juana Cuadrada 1:0 v 29. kole italské ligy na hřišti Sampdorie Janov, jež dohrála zápas bez zraněného útočníka Patrika Schicka. V ohrožení je tak jeho účast na reprezentačním srazu v příštím týdnu. Neapol vyhrála 3:2 v Empoli a minimálně do večera je na druhém místě před AS Řím. Ladislav Krejčí přispěl asistencí k obratu Boloni proti Chievu Verona, jeho tým nakonec utkání ovládl poměrem 4:1. Pescara s koučem Zdeňkem Zemanem prohrála 0:3 v Bergamu. Záložník Jakub Jankto přispěl závěrečným gólem k vítězství fotbalistů Udine 4:1 nad Palermem.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Neapolský Marek Hamšík v souboji s hráči Empoli.

Článek

První šanci duelu Sampdoria - Juventus měl domácí Quagliarella, Buffonovu branku však minul a vzápětí se dostali do vedení hosté, když se po Asamoahově centru hlavou trefil Cuadrado. Mistrovský celek zápasu dominoval a měl několik dalších slibných příležitostí. S hrou svého týmu musel být kouč Massimiliano Allegri spokojený, starosti mu ale přidělalo zranění útočníka Dybaly, který musel v 27. minutě opustit hřiště.

V 53. minutě se dostal do hry Schick, český reprezentant však na trávníku dlouho nepobyl. O čtvrt hodiny později si přivodil zranění, po ošetření se ještě chvíli pokusil pokračovat, ale v 75. minutě jej nahradil Djuričič.

Sampdoria po sedmi duelech prohrála, naopak Juventus prodloužil sérii bez porážky na deset zápasů a v čele tabulky má desetibodový náskok na Neapol.

Ta mohla v Empoli vést už od sedmé minuty, Mertens ale první pokutový kop v zápase neproměnil. Skóre však otevřel o chvíli později Insigne, na kterého navázal z přímého kopu Mertens a zaznamenal 20. gól v sezoně. V 38. minutě dostala Neapol k dispozici další penaltu, s níž si Insigne poradil. Dvě branky v zápase vstřelil podruhé za sebou.

Vítězství Neapole se ale nakonec nerodilo tak lehce. Dvacet minut před koncem snížil El Kaddúrí a kontaktní gól posléze vstřelil Maccarone z dalšího pokutového kopu. Vyrovnat se ale Empoli nepodařilo, z posledních osmi zápasů tak vytěžilo jediný bod a nachází se na 17. místě. Neapol zvítězila potřetí za sebou.

AS Řím se vrátil na druhé místo

Bergamo se oklepalo z debaklu z minulého kola, kdy prohrálo 1:7 s Interem Milán. S poslední Pescarou vyhrála Atalanta 3:0 po dvou gólech Gómeze a jedné Grassiho trefě a posunula se zpět na šesté místo před AC Milán. Svěřenci Zdeňka Zemana z Pescary ztrácejí na nesestupové pozice deset bodů.

Boloňa nezačala s Chievem dobře a ve 40. minutě inkasovala poté, co Castro zužitkoval Ingleseho přihrávku za obranu. Domácí ale v druhém poločase zabrali a v 61. minutě srovnali, když po Krejčího pasu skóroval Verdi. Obrat dokonal dvěma góly Džemaili a v nastavení Di Francesco a Boloňa na svém stadionu po čtyřech prohrách konečně uspěla.

Čtvrté Lazio Řím pouze remizovalo 0:0 na hřišti Cagliari, Fiorentina díky Kaliničově gólu v poslední minutě porazila venku 1:0 Crotone.

Fotbalisté AS Řím zvítězili nad Sassuolem 3:1 a vrátili se na druhé místo tabulky. Na vedoucí Juventus ztrácejí osm bodů.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:
Empoli - Neapol 2:3 (70. El Kaddúrí, 81. Maccarone z pen. - 19. a 38. z pen. Insigne, 24. Mertens),
Bergamo - Pescara 3:0 (14. a 90.+3 Gómez, 69. Grassi),
Boloňa - Chievo 4:1 (72. a 90. Džemaili, 61. Verdi, 90.+3 Di Francesco - 40. Castro),
Cagliari - Lazio Řím 0:0,
Crotone - Fiorentina 0:1 (90. Kalinič),
Sampdoria Janov - Juventus Turín 0:1 (7. Cuadrado),
Udine - Palermo 4:1 (42. Théréau, 60. Zapata, 68. De Paul, 80. Jankto - 12. Sallai),
AS Řím - Sassuolo 3:1 (16. Paredes, 45.+3 Salah, 68. Džeko - 9. Defrel)

Reklama

Související témata: