Hlavní obsah

To je síla, klub měl jedenáct trenérů za dva roky. Zláká vyhozeného Lišáka horké křeslo?

Brutální vyhazov z Leicesteru nejspíš italský kouč Claudio Ranieri ještě nosí v hlavě, ale nejspíš už také přemýšlí, v jakém klubu by pokračoval v trenérské kariéře. O jeho služby stál bundesligový Wolfsburg, ale tomu dal košem. Teď by mělo zájem italské Palermo, které se pere o udržení v nejvyšší italské soutěži.

Foto: Staff, Reuters

Kouč Claudio Ranieri v Leicesteru skončil. Pohádkový příběh z minulé sezóny, kdy klub slavil titul, měl pro něj špatný konec. Byl vyhozen. S klubem se ale rozlučil jako šampión.

Článek

Pokud by italský trenér souhlasil, usedl by do pořádné horkého křesla. V Palermu by byl totiž už pátým koučem v této sezóně. Nový prezident Paul Baccaglini neskrývá, že je angažování zkušeného experta jeho jasnou prioritou. Tvrdí to list Corriere dello Sport.

Ranieri v minulé sezóně dosáhl s Leicesterem na senzační mistrovský titul v Premier League, jenže Liškám se teď nevedlo a vedení klubu ztratilo s koučem trpělivost. Tým byl namočený v boji o udržení a náplast v podobě tažení Ligou mistrů nestačila.

Teď by se uznávaný trenér mohl stěhovat do Palerma. Tam ovšem trenéry mění hodně často, za dva roky měl tým hned jedenáct trenérů. President Baccaglini to ale nejspíš myslí vážně a slíbil, že je připraven investovat značnou sumu peněz do posil. Nic by na tom údajně nezměnil ani sestup do Serie B.

Reklama