Hlavní obsah

Fiorentina - Inter 5:4Fiorentina přestřílela v divokém zápase Inter

Aktualizováno

Fotbalisté Fiorentiny přestříleli v sobotním souboji sousedů v tabulce italské ligy a dvou pohárových aspirantů Inter Milán 5:4. Hostům na body nestačil ani hattrick Maura Icardiho. Bergamo pokračuje po výhře 3:2 nad Boloní v útoku na příčky zajišťující účast v předkole Ligy mistrů. Zápas rozhodl čtvrt hodiny před koncem Mattia Caldara. Za Boloňu odehrál 78 minut český reprezentační záložník Ladislav Krejčí.

Článek

Fiorentina se ujala ve 23. minutě vedení po pěkné narážečce Vecina a Miliče, kterou zakončil prvně jmenovaný, ale milánský celek dokázal skóre zásluhou svých dvou osvědčených střelců do přestávky otočit.

Ve 29. minutě využil Ivan Perišič Candrevovu přihrávku před prázdnou branku a dal desátý ligový gól v sezoně. O pět minut později se individuálně prosadil Mauro Icardi a Inter šel do vedení.

Krátce po změně stran mohl srovnat z pokutového kopu Bernardeschi, jeho pokus o dloubáček ale brankář Handanovič stihl vykopnout. Domácí to dlouho nemrzelo, protože zhruba po hodině hry dvěma slepenými góly Astoriho a Vecina zápas otočili. Obě branky od sebe dělilo pouhých 74 sekund. Pohádkovou desetiminutovku "Fialek" završil v 70. minutě Khouma Babacar, jenž obstřelil Handanoviče chytrou placírkou na zadní tyč.

Hosté pak úplně otevřeli hru a branky padaly dál. Nejprve zvýšil na 5:2 po rychlém brejku opět Babacar. Góly v 88. a 91. minutě ale zkompletoval Icardi první venkovní hattrick Interu od roku 2001 a hosté v posledních minutách sahali po vyrovnání. Z velkého tlaku už ale gól nepadl a domácí udrželi výhru 5:4. Fiorentina se tak dotáhla ke svému soupeři na rozdíl jednoho bodu, na pohárovou pátou příčku ztrácí šest bodů. Inter nevyhrál popáté v řadě.

Atalanta otevřela skóre už ve třetí minutě. Andrea Conti si zaběhl na Gómezovu kolmou přihrávku za obranu a ve skluzu zamířil přesně. Ve 14. minutě to bylo už 2:0, trefil se Freuler.

Nepříznivý stav hosty nepoložil, naopak o dvě minuty později tečoval do brány Di Francescovu střelu Mattia Destro. Federico Di Francesco vyrovnal v 61. minutě po individuální akci, domácí ale nakonec přece jen brali tři body po gólu ze 76. minuty, kdy se po rohovém kopu nejlépe zorientoval Caldara.

Italská fotbalová liga - 33. kolo:
Bergamo - Boloňa 3:2 (3. Conti, 14. Freuler, 75. Caldara - 16. Destro, 61. Di Francesco)
Fiorentina - Inter Milán 5:4 (23. a 64. Vecino, 70. a 79. Babacar, 63. Astori - 34., 88. a 90.+2 Icardi, 29. Perišič)

Reklama