Hlavní obsah

Chievo - AS Řím 3:5Fotbalisté AS Řím ještě oddálili korunovaci Juventusu

Řím
Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím zvítězili v sobotním předposledním kole italské ligy na hřišti Chieva 5:3 a nejméně do neděle odložili korunovaci Juventusu. Na druhém místě tabulky ztrácejí jeden bod, obhájci prvenství z Turína mohou šampionát definitivně rozhodnout v domácím utkání proti sestupem ohroženému Crotone.

Článek

Ve Veroně Římané v prvním poločase dvakrát prohrávali, ale El Shaarawy a Salah vždy zařídili vyrovnání a po změně stran oba dalšími góly poslali hosty do vedení. Pátý gól a už 28. v ligové sezoně přidal lídr tabulky kanonýrů Džeko, na druhé straně ještě stihl snížit další dvougólový střelec zápasu Inglese.

Římané navíc udrželi náskok jednoho bodu na třetí Neapol, která doma přehrála Fiorentinu 4:1 a drží šanci na přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Dvěma góly se pod výhru podepsal Dries Mertens, který si tak polepšil na 27 zásahů v sezoně a jediný ho dělí od Džeka. Vůbec poprvé od sezony 1958/59 tak má Seria A v jediném ročníku dva střelce s alespoň 27 góly.

Neapol si polepšila na 83 bodů a vytvořila nové klubové maximum. Má rovněž matematickou šanci na titul, ale to by Juventus musel oba zbývající zápasy prohrát a ztratit by musel v posledním kole i AS Řím.

Italská fotbalová liga - 37. kolo
Chievo - AS Řím 3:5 (37. a 86. Inglese, 15. Castro - 28. a 58. El Shaarawy, 42. a 77. Salah, 83. Džeko)
Neapol - Fiorentina 4:1 (57. a 64. Mertens, 8. Koulibaly, 36. Insigne - 60. Iličič).

Reklama

Související témata: