Hlavní obsah

AC Milán prodloužil s trenérem Montellou smlouvu do roku 2019

Milán

Trenér Vincenzo Montella se dohodl s vedením fotbalového AC Milán na prodloužení smlouvy o rok až do konce sezóny 2018/19. Dvaačtyřicetiletý kouč dovedl klub v uplynulém ročníku k šestému místu v Serii A, jež zajišťuje postup do předkola Evropské ligy. "Rossoneri" chyběli v pohárové Evropě tři roky.

Foto: Profimedia.cz

Trenérem AC Milán zůstává i nadále Vincenzo Montella.

Článek

"Nyní Milán může mířit na mnohem smělejší cíle, které odpovídají historii tohoto klubu," uvedl bývalý italský reprezentant Montella, jenž trénuje sedminásobné šampióny Ligy mistrů od loňského června. V prosinci dovedl Milán k první trofeji od roku 2011 díky vítězství nad Juventusem v italském Superpoháru.

AC Milán v dubnu koupilo od dlouholetého majitele Silvia Berlusconiho za 740 miliónů eur (20 miliard korun) čínské konsorcium a plánuje tým výrazně posílit.

Milán už získal za 18 miliónů eur argentinského obránce Matea Musacchia z Villarrealu, je připraven zaplatit 28 miliónů eur Atalantě Bergamo za záložníka Francka Kessieho z Pobřeží slonoviny a především cílí na útočníka Álvara Moratu. Podle listu Gazzetta dello Sport nabízí italský klub za španělského reprezentanta Realu Madrid 60 miliónů eur.

Reklama

Související témata: