Hlavní obsah

Šéf Sampdorie o situaci Schicka: Je naprosto zdravý, jestli Juventus vycouvá, prodáme ho jinam

Přístup Juventusu k Patriku Schickovi ostře zkritizoval šéf Sampdorie Massimo Ferraro. Podle něj se dá chování Bianconeri přirovnat k frašce. Turínskému klubu, jehož lékaři odhalili menší zdravotní problémy, dokonce pohrozil, že českého fotbalistu prodá někomu jinému.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Smutný Patrik Schick.

Článek

Schick se první zdravotní prohlídce podrobil na konci června, ale k dokončení přestupu zatím nedošlo kvůli údajným nesrovnalostem srdečních testů. To však Ferrero striktně odmítl. "Je to fraška. Schick není zdravý. On je naprosto zdravý," prohlásil v rozhovoru pro janovský deník Il Secolo XIX.

Minulý týden se Schick v Turíně podrobil další kontrole a italská média začala spekulovat o tom, že by českého reprezentanta šestinásobný obhájce titulu radši přivedl na hostování. "To, co našli, je na úrovni rýmy. Jestli Juventus z přestupu vycouvá, prodáme Schicka do jiného ze čtyř klubů, které o něj projevily zájem," přidal Ferrero.

"Co se týče možného hostování, tak ze stávající dohody neuhneme ani o milimetr," prohlásil majitel Sampdorie, kam Schick přišel loni v létě ze Sparty. Za janovský celek poté v italské lize nastřílel jedenáct branek a Juventus za něj měl údajně zaplatit 30,5 miliónu eur (asi 795 miliónů korun).

"Ten kluk je zdravý, může hrát, akorát teď musíme řešit, kdo začal šířit spekulace, které můžou ohrozit jeden z největších talentů evropského fotbalu. Ale dost řečí. Kdo je nemocný, je nemocný, a kdo je zdravý, je zdravý. A Schick je naprosto zdravý a žádný problém neexistuje," prohlásil Ferrero.

Reklama

Související témata: