Hlavní obsah

Schicka klidně prodáme jinam! Za čtyřicet, možná i za padesát miliónů eur, zní ze Sampdorie

Turín/Praha

Sen o přestupu do Juventusu se rozplývá! Český útočník Patrik Schick ale truchlit nemusí, podle šéfa Sampdorie Janov Massima Ferrera, se může klidně během léta stěhovat na jinou známou adresu. Zájem o mladého reprezentanta neochabuje. „A nemusíme ho prodat za třicet miliónů eur, ale možná za čtyřicet, padesát miliónů," hlásí prezident janovského klubu.

Foto: Radek Malina, Právo

Útočník Patrik Schick

Článek

Jednadvacetiletý útočník měl po vydařené premiérové sezóně v Itálii řadu nabídek, ale nakonec se rozhodl pro Juventus, který byl připraven výstupní klauzuli navýšit na 30,5 miliónu eur (zhruba 797 miliónů korun), což by z něj udělalo druhého nejdražšího českého fotbalistu v historii. V klubu absolvoval několik zdravotních testů a vše bylo na dobré cestě.

Na šanci koupit hvězdu prý čekají čtyři kluby

Nakonec ale k definitivní dohodě se Starou dámou nedošlo. Schick tak bude muset řešit, zda bude pokračovat v Sampdorii, nebo přijme některou z jiných možností na přestup. „Když Schicka nechce Juventus, prodáme ho jednomu z dalších čtyř klubů, které jsou připraveny hráče koupit," nedělá si těžkou hlavu Ferrero.

V této souvislosti padají jména klubů jako Paris St. Germain či třeba Inter Milán nebo AS Řím. Tyhle kluby by mohly za českého reprezentanta vysázet víc peněz než byl ochotný Juventus. „Pokud se nedohodneme, bude pryč i dohoda ohledně financí. Takže teď můžeme Patrika prodat ne za třicet, ale možná za čtyřicet nebo padesát miliónů eur," nechal se slyšet prezident Sampdorie. V případě odstupného ve výši padesáti miliónů eur by tak mohl Schick stát tedy v přepočtu miliardu a tři sta miliónů korun k tomu.

Paska se Juventusu ještě nevzdává

Podle vyjádření hráčova manažera Pavla Pasky není ještě jednání s Juventusem uzavřeno. Česká televize uvedla, že se během středy setká Paska se zástupci turínského klubu i Sampdorie. A teprve pak bude ve věci více jasno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články