Hlavní obsah

Juventus - Cagliari 3:0Juventus v úvodu sezóny s přehledem porazil Cagliari

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín si v úvodu italské ligy s přehledem poradili s Cagliari. Úřadující mistr zvítězil 3:0 po gólech Mandžukiče, Dybaly a Higuaína. Jako střídající hráči do zápasu nastoupily nové posily Juventusu: Douglas Costa z Bayernu Mnichov a Blaise Matuidi z Paris St. Germain. Také Neapol vstoupila do nové sezony tříbodovým ziskem: na hřišti nováčka Hellasu Verona zvítězila 3:1.

Foto: Alessandro Di Marco, ČTK/AP

Mario Mandžukič z Juventusu slaví gól proti Cagliari.

Článek

Skóre zápasu Juventus - Cagliari otevřel ve 12. minutě střelou z voleje chorvatský reprezentant Mandžukič, v 39. minutě ale mohlo být vyrovnáno. Sudí Maresca odpískal po radě videorozhodčího nedovolený zákrok v pokutovém území, Farias ale z penalty nepřekonal gólmana Buffona.

Naopak těsně před přestávkou na druhé straně zvýšil na 2:0 Dybala. Argentinský forvard mohl po změně stran vstřelit i další branku, tentokrát však trefil břevno. Juventus to však mrzet nemuselo, neboť se prosadil také kanonýr Higuaín.

Neapol od začátku ve Veroně dominovala a po poločase vedla o dvě branky. Nejprve si do vlastní brány srazil míč Souprayen a vzápětí úspěšně zakončil protiútok polský útočník Milik. V 54. minutě mohl snížit Verde, s jeho přízemní střelou si ale poradil gólman Reina.

Na druhé straně naopak další gól Neapole přidal Ghúlam a hosté měli pohodlný náskok. Závěr se jim ale příliš nepovedl. Hysaj fauloval ve vápně a dostal červenou kartu, nařízenou penaltu navíc proměnil Pazzini. Hellas vstřelený gól nabudil a měl i další šance, zdramatizovat utkání se mu už ale nepodařilo.

Italská fotbalová liga - 1. kolo
Juventus Turín - Cagliari 3:0 (12. Mandžukič, 45.+1 Dybala, 66. Higuaín),
Hellas Verona - Neapol 1:3 (83. Pazzini z pen. - 32. vlastní Souprayen, 39. Milik, 62. Ghúlam)

Reklama

Související témata: