Hlavní obsah

AS Řím se se Sampdorií dohodlo na přestupu Schicka. Jak zareaguje Inter? A hráč?

Aktualizováno

Už se to zdá být definitivní. Sága okolo Patrika Schicka zřejmě v nejbližších dnech dojde ke svému konci. Po večerní úterní schůzce mezi zástupci AS Řím a Sampdorie došlo podle italských médií k určité dohodě. Ta říká, že se oba kluby domluvily na přestupové částce 30 miliónů eur (přes 782 miliónů korun) plus bonusy. Nyní se čeká, jak se k celé situaci postaví Inter, který měl také eminentní zájem o jednadvacetiletého českého útočníka.

Foto: Radek Malina, Právo

Útočník Patrik Schick.

Článek

Jako první s informací ohledně dohody obou klubů přispěchal Andrea Di Carlo, reportér Premium Sportu, který na twitter napsal: „Řím a Sampdoria se domluvily na částce 30 miliónů eur + bonusy. Nedošlo však k dohodě s hráčovým agentem."

Schicka zastupuje Pavel Paska, který stejně jako jeho klient čeká na reakci Interu, který také usiloval o hráčovy služby. Milánský celek chtěl účastníka letošního mistrovství Evropy hráčů do 21 let na hostování, to ale Sampdoria odmítla. Do hry se tak vložilo AS Řím, jenž po neúspěšných pokusech o získání Rijáda Mahríze zacílilo právě na vysokého forvarda, který by ovšem raději do Interu...

Schick měl po vydařené premiérové sezóně v Itálii původně namířeno do Juventusu, z přestupu ale sešlo. "Schick už pro nás není téma," uvedl dnes generální manažer italského mistra Giuseppe Marotta.

Jednadvacetiletý útočník v minulé sezóně po příchodu ze Sparty nastřílel v 35 soutěžních zápasech za Sampdorii 13 gólů. V případě přestupu za 30 miliónů eur se stane druhým nejdražším českým fotbalistou všech dob po Pavlu Nedvědovi.

Reklama