Hlavní obsah

Inter - AC Milán 3:2Milánské derby vyhrál díky Icardiho hattricku Inter. Udine s dvěma českými reprezentanty padlo

Aktualizováno

Argentinský útočník Mauro Icardi hattrickem rozhodl o výhře fotbalistů Interu Milán v osmém kole italské ligy v derby proti AC Milán 3:2. Inter je bez porážky na druhém místě s dvoubodovou ztrátou na Neapol, zatímco AC se po třetí prohře v řadě nachází až na 10. pozici. Záložníci Jakub Jankto a Antonín Barák odehráli za Udine celé utkání na hřišti Fiorentiny. Domácí zvítězili 2:1 díky brankám Cyrila Théréaua, jenž do kádru "Violy" přestoupil v létě právě z Udine. Fiorentina vyhrála po třech zápasech.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Mauro Icardi z Interu se raduje z gólu v dresby s AC Milán.

Článek

Inter vstoupil do derby lépe a ve 13. minutě byl blízko otevření skóre, Candrevova rána zpoza vápna však skončila na břevnu. V 28. minutě už se ale "Nerazzurri" radovali z vedení, když po Candrevově centru přesně zakončil kapitán Icardi.

AC si první větší příležitost vypracovalo až v závěru poločasu, Boriniho střelu ale zneškodnil gólman Handanovič. Krátce po změně stran trefil Silva tyč a míč sice do brány dorazil Musacchio, gól však správně nebyl uznán kvůli ofsajdu. Následně si Handanovič poradil se střelami Susa a Boriniho.

V 56. minutě už ale slovinský gólman nestačil na Susovu skákavou střelu zpoza šestnáctky. Vrátit vedení mohl Interu o chvíli později Vecino, těsně však minul. V 62. minutě se zaskvěl Handanovič proti Bonaventurově střele, na druhé straně však Donnarumma nemohl zasáhnout proti Icardiho střele z voleje po Perišičově centru.

Deset minut před koncem si ale Bonaventurovu tvrdou hlavičku srazil do brány sám Handanovič a AC Milán znovu srovnal. V 89. minutě ale obránce AC Rodríguez fauloval ve vápně a Icardi zkompletoval z penalty hattrick. Argentinský forvard má na kontě v této sezoně již devět gólů.

Fiorentina v úvodní hodině zápasu s Udine jasně dominovala a dostala se do dvoubrankového vedení. Posléze hosté zabrali a dokázali snížit zásluhou Samira, na první bod ze hřiště Fiorentiny však čekají už deset let.

Bergamo začalo v Janově se Sampdorií dobře a od 21. minuty vedlo po zásahu Cristanteho, přesto přišlo o sérii pěti zápasů bez porážky. Domácí totiž po změně stran během 12 minut otočili stav zásluhou Zapaty, Caprariho a Linettyho a posunuli se na šesté místo tabulky.

Sedmá je Boloňa, jež bez Ladislava Krejčího porazila 2:1 Spal Ferrara a připsala si první domácí vítězství. Spal z posledních šesti zápasů získal jediný bod. Nehrál ani stoper Stefan Simič za Crotone, které v nastavení ztratilo vedení a remizovalo 2:2 s FC Turín, jemuž chyběl zraněný kanonýr Belotti.

Italská fotbalová liga - 8. kolo:
Fiorentina - Udine 2:1 (28. a 57. Théréau - 72. Samir)
Boloňa - Spal Ferrara 2:1 (30. Poli, 49. vlastní Salamon - 88. Antenucci)
Cagliari - FC Janov 2:3 (48. Pavoletti, 78. Joao Pedro z pen. - 8. Galabinov, 35. Taarabt, 75. Rigoni)
Crotone - FC Turín 2:2 (25. Rohden, 64. Martella - 54. Falqué, 90.+3 De Silvestri)
Sampdoria Janov - Bergamo 3:1 (56. Zapata, 59. Caprari, 68. Linetty - 21. Cristante)
Sassuolo - Chievo 0:0
Inter Milán - AC Milán 3:2 (28., 63. a 90. z pen. Icardi - 56. Suso, 81. Bonaventura).

Reklama

Související témata: