Hlavní obsah

Božského Maradonu má na dohled. Hamšík ale touží víc po skalpu Citizens než po rekordu

Jedna trefa a božskému Diegu Maradonovi se vyrovná se vším všudy. I počtem gólů, který v dresu Neapole nastřílel. Argentinská modla jich má z dob působení pod Vesuvem na kontě 115, slovenský legionář Marek Hamšík o jednu méně. „Bylo by skvělé vyrovnat se Maradonovi právě dnes večer,“ nechal se slyšet kapitán Neapole před utkáním Ligy mistrů s Manchesterem City (od 20:45, on-line na Sport.cz). „Důležitější než rekord je ale pro mě můj tým a výkon, který proti Angličanům podáme,“ dodal.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Kapitán Neapole Marek Hamšík střílí gól do sítě Cagliari.

Článek

Na konfrontaci dvou týmů, které svým ofenzivním fotbalem drtí soupeře v domácích soutěžích a kralují italské Serii A, resp. anglické Premier League, je natěšená celá fotbalová Evropa.

Zákonitě, když k utkání Ligy mistrů vyrukují na jedné straně Mertens, Callejón, Insigne, na druhé Agüero, Gabriel Jesus, Sterling, Sané. Mašiny na góly. Příslib, že budou branky padat. Vždyť Guardiolovi Citizens jich nastříleli v osmi zápasech Premier League devětadvacet a vedou tabulku s 22 body, Neapol jich protivníkům, nasázela čtyřiadvacet a v Serii A ještě neztratila ani bod.

„Od roku 2011, kdy jsme se dostali do Ligy mistrů poprvé a shodou okolností se v ní potkali právě s Manchesterem City, ušla Neapol obrovský kus cesty. Určitě delší než náš soupeř, který byl už tehdy hodně daleko. Teď má Neapol nejlepší mužstvo, v jakém jsem kdy hrál. A to tady v minulosti působili Higuaín, Cavani, Lavezzi a další velcí fotbalisté," tvrdí Marek Hamšík, jeden z posledních pamětníků vzpomínané konfrontace před šesti lety.

Ve večerním zápase bude chtít své tvrzení samozřejmě dokázat. I proto, že vstup do Ligy mistrů se jeho týmu nepovedl, neboť překvapivě prohrál na Ukrajině se Šachtarem Doněck, takže ve skupině ztrácí na vedoucí Manchester City tři body.

Navíc půjde Hamšíkovi i o to, aby se vyrovnal Maradonovi a jeho střelecké bilanci. Jedna trefa mu chybí, aby se dostal na metu s číslem 115.

„Byl bych šťastný, kdyby se mi to povedlo právě proti Citizens, ještě šťastnější však bych byl, kdybychom opouštěli stadión se třemi body," ujišťoval třicetiletý kapitán Neapole.

Reklama