Hlavní obsah

AC Milán - Juventus Turín 0:2Higuaín zařídil dvěma góly výhru Juventusu na San Siru

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín vyhráli v 11. kole italské ligy na hřišti AC Milán 2:0 a minimálně do neděle se bodově dotáhli na vedoucí Neapol. Dvěma brankami zařídil vítězství Gonzalo Higuaín. Fotbalisté AS Řím porazili na svém stadionu Boloňu 1:0 a zůstali na pohárových příčkách. Patrik Schick ani Ladislav Krejčí se na hřiště nedostali

Článek

Argentinský kanonýr otevřel gólový účet zápasu v 23. minutě, když převzal na hranici vápna Dybalovu přihrávku a pohotově zakončil. Domácí mohli srovnat před koncem poločasu, ale Kalinič trefil pouze břevno.

V 63. minutě přidal Higuaín druhý zásah. Po rychlé kombinaci převzal chytrým prvním dotykem míč do prostoru a podobně jako při první trefě zakončil na přední tyč Donnarummovy brány.

Argentinec se stal po Zlatanu Ibrahimovicovi teprve druhým střelcem za posledních dvacet let, který dal více než sto branek ve dvou různých ligách v rámci pěti nejprestižnějších soutěží Evropy. Před angažmá v Juventusu to bylo ve španělské lize za Real Madrid.

Zápas mezi AS Řím a Boloňou rozhodl povedený volej El Shaarawyho po rohovém kopu. Patrik Schick v dresu AS ani boloňský Ladislav Krejčí se na hřiště nedostali. Římané díky třem bodům zůstali na pohárových příčkách.

Italská fotbalová liga - 11. kolo:
AC Milán - Juventus Turín 0:2 (23. a 63. Higuaín)
AS Řím - Boloňa 1:0

Reklama

Související témata: