Hlavní obsah

Klidně se do reprezentace vrátím. I třeba v šedesáti, začal Buffon obracet

Milán/Praha

Zklamání bylo příliš velké, než aby ho Buffon vydýchal. Proto ty slzy, které mu tekly po tvářích, když italská fotbalová reprezentace v barážové odvetě se Švédskem na milánském San Siru jen remizovala a přišla o účast na světovém šampionátu v Rusku v příštím roce. Proto prohlášení, že v národním týmu končí. Uběhly dva týdny a devětatřicetiletý gólman, který v bráně squadry odchytal rekordních 175 zápasů, obrací.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Italská fotbalová legenda mezi tyčemi Gianluigi Buffon vyřazení v baráži oplakala a vzápětí ohlásila konec reprezentační kariéry. Teď ale obrací.

Článek

„Opustil jsem národní tým, ale kdyby v budoucnu zavolal, nemohl bych jeho volání nevyslyšet," prohlásil Gigi na gala večeru calcia, který se odehrával v Miláně.

„Dospěl jsem do určitého věku, takže bylo správné, že jsem si vzal čas na odpočinek. Ale pokud by reprezentace potřebovala, jsem a budu k dispozici. I kdyby mně bylo třeba šedesát a squadra neměla brankáře, jsem připraven se o návratu bavit. Pořád existují turnaje, na kterých chcete hrát," překvapil Buffon novináře poté, co na podiu převzal cenu pro nejlepšího ligového brankáře Serie A v končícím roce a byl samozřejmě i členem nejlepší jedenáctky vyhlašované porotou složenou z hráčů současných i bývalých, trenérů, koučů reprezentace, rozhodčích a novinářů.

Kromě něho v ní figurují jeho spoluhráči z Juventusu Bonucci, Dani Alves, Alex Sandro, Pjanič, Dybala a Higuaín a tři fotbalisté Neapole Koulibaly, Hamšík a Mertens.

Buffon přitom tvrdil, že pokud ani letos nevyhraje s Juventusem Ligu mistrů, půjde o jeho úplně poslední sezónu.

„To, co jsem prožil letos s národním týmem, představovalo největší zklamání v mé kariéře. A to jsem si myslel, že po dvou prohraných finále Ligy mistrů nic horšího přijít nemůže. Teď ale vím, že se musím dál dívat dopředu a dokončit sezónu, jak to jen nejlépe půjde, protože máme před sebou stále spoustu cílů," netajil legendární gólman, že našel novou motivaci.

„Vždy jsem si připadal jako voják. Takže když reprezentační squadra zavelí, budu připraven," naznačil, že konec kariéry v národním týmu by nemusel být definitivní.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články