Hlavní obsah

FC Turín - Udinese 2:0Barákovi po poradě s videorozhodčím neuznali gól, jeho tým pak prohrál

Aktualizováno

Český fotbalový reprezentant Antonín Barák vstřelil v italské lize gól, který však nebyl uznán po poradě s videorozhodčím. Udine i kvůli tomu v zápase 24. kola prohrálo na hřišti FC Turín 0:2. Inter Milán doma zdolal Boloňu 2:1, dočkal se první výhry v Serii A po osmi utkáních a poskočil na třetí místo tabulky. AS Řím nepřipustil senzaci, doma po obratu porazil poslední Benevento 5:2 a posunul se na čtvrtou pozici před městského rivala Lazio. Útočník římského týmu Patrik Schick přišel na hřiště až v 89. minutě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Barák během tréninku národního týmu.

Článek

Barák po dvaceti minutách dostal míč do sítě, ale jeho radost ze sedmé ligové trefy v sezoně netrvalo dlouho. Hlavní sudí po zhlédnutí videa neuznal branku zřejmě kvůli kontaktu Maxiho Lópeze s bránícím Nicolásem Burdissem.

Na Udine se neuznaný gól podepsal. Turínský tým se totiž ve 32. minutě poprvé prosadil zásluhou Nicolase N'Kouloua a po změně stran zpečetil výhru domácích Andrea Belotti. S Barákem musel porážku strávit i spoluhráč Jakub Jankto. Udine v tabulce patří desátá příčka.

Trápící se Inter poslal do vedení už ve druhé minutě Eder, ale ve 25. minutě vyrovnal bývalý hráč milánského týmu Rodrigo Palacio. Po hodině hry znovu rozradostnil domácí fanoušky teprve devatenáctiletý útočník Yann Karamoh. Boloňské naděje na bodový zisk poté ještě snížil Ibrahima Mbaye, který byl vyloučen za dvě žluté karty během čtyř minut. Pouze na lavičce hostů zůstal český záložník Ladislav Krejčí.

Benevento v sedmé minutě nečekaně poslal do vedení Guilherme, ale za dvacet minut vyrovnal Federico Fazio. Druhá půle už patřila římskému favoritovi. V 59. minutě dokonal obrat Edin Džeko a po něm se dvakrát trefil Cengiz Ünder.

Hostující Enrico Brignola korigoval prohru nováčka, ale poslední slovo měl v nastavení Grégoire Defrel proměněnou penaltou. Benevento venku prohrálo i dvanácté ligové utkání v sezóně.

Italská fotbalová liga - 24. kolo:
Sassuolo - Cagliari 0:0,
Chievo - FC Janov 0:1 (90.+1 Laxalt),
FC Turín - Udine 2:0 (32. N'Koulou, 66. Belotti),
Inter Milán - Boloňa 2:1 (2. Eder, 63. Karamoh - 25. Palacio),
Sampdoria Janov - Hellas Verona 2:0 (50. Barreto, 85. Quagliarella z pen.),
AS Řím - Benevento 5:2 (62. a 75. Ünder, 26. Fazio, 59. Džeko, 90.+2 Defrel z pen. - 7. Guilherme, 76. Brignola).

Reklama

Související témata: