Hlavní obsah

Udinese - AS Řím 0:2Barák s Janktem nezabránili prohře Udine

Aktualizováno

Fotbalisté AS Řím vyhráli v 25. kole italské nejvyšší soutěže na hřišti Udine 2:0 a posunuli se na třetí místo tabulky. V dresu poraženého týmu odehrál celé utkání Antonín Barák, jeho spoluhráč Jakub Jankto se dostal na hřiště v 62. minutě.

Článek

Rozhodující gólový moment přišel v 70. minutě. Cengiz Ünder převzal míč na hranici šestnáctky a napálil míč prudkou ránou přesně k tyči. Dvacetiletý turecký křídelník dal za poslední tři ligové zápasy čtyři góly.

V nastaveném čase pojistil Římanům třetí výhru v řadě střídající Diego Perotti. AS porazilo Udine v posledních deseti vzájemných ligových zápasech, což je jeho nejdelší šňůra proti jednomu soupeři v Serii A.

Inter Milán prohrál v Janově 0:2 a přišel o šestizápasovou sérii bez prohry. O výsledku rozhodla kuriózní situace z 45. minuty. Nikým neatakovaný Škriniar trefil při odvracení centru svého spoluhráče Ranocchiu, od něhož se míč odrazil do vlastní sítě. Po hodině hry přidal druhý gól Janova zkušený makedonský útočník Panděv.

V posledních deseti vzájemných zápasech těchto dvou klubů vždy vyhrál domácí tým. Inter může přijít o čtvrté místo, Janov zůstává po třetí výhře za sebou dvanáctý.

Italská fotbalová liga - 25. kolo:
Udine - AS Řím 0:2 (70. Ünder, 90.+1 Perotti)
Chievo - Cagliari 2:1 (74. Giaccherini, 76. Inglese - 82. Pavoletti)
FC Janov - Inter Milán 2:0 (45. vlastní Ranocchia, 59. Panděv).

Reklama

Související témata: