Hlavní obsah

Juventus - Bergamo 1:0Juventus je ve finále poháru, může ho vyhrát počtvrté za sebou

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín jako první postoupili do finále Italského poháru. Obhájci trofeje v odvetném semifinále doma zdolali Atalantu Bergamo 1:0 a zopakovali výsledek z úvodního zápasu. Stará dáma může trofej získat počtvrté za sebou. Juventus ve finále Coppa Italia, které se uskuteční 9. května v Římě, vyzve AC Milán. Rossoneri v druhém semifinále vyřadili Lazio Řím až po dramatickém penaltovém rozstřelu.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Alex Sandro z Juventusu v akci.

Článek

V Turíně se téměř vše podstatné stalo ve druhém poločase. Blízko vedoucímu gólu byla po hodině hry Atalanta. Alejandro Gómez přehodil vyběhnutého brankáře Gianluigiho Buffona, ale míč skončil na tyči. Chvíli nato zase domácí Douglas Costa napálil břevno. Fanoušky Juventusu uklidnil až v 75. minutě Miralem Pjanič, který proměnil penaltu udělenou po diskutabilním souboji Gianlucy Manciniho s Blaisem Matuidim.

Lazio doma hrálo s Milánem 0:0 stejně jako venku. Branka nepadla ani v prodloužení, takže musely rozhodnout pokutové kopy. Pevnější nervy měli hráči AC, na jejichž straně neuspěli jen první dva exekutoři Ricardo Rodríguez a Riccardo Montolivo. Naopak z římského týmu neproměnili penalty Sergej Milinkovič-Savič, Lucas Leiva a Luiz Felipe.

Italský fotbalový pohár - semifinále, odvetné zápasy:
Juventus Turín - Atalanta Bergamo 1:0 (0:0)
Branka: 75. Pjanič z pen. První zápas 1:0, postoupil Juventus.
Lazio Řím - AC Milán 0:0, pen. 4:5
První zápas 0:0, postoupil Milán.

Reklama

Související témata: