Hlavní obsah

Pitva potvrdila, že fotbalista Astori zemřel na zástavu srdce

Předběžné výsledky pitvy Davide Astoriho potvrdily, že kapitán fotbalistů Fiorentiny skutečně zemřel z přirozených příčin na zástavu srdce. Lékaři uvedli, že srdce jednatřicetiletého obránce postupně zpomalovalo, až se zastavilo úplně.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Fotbalista Davide Astori zemřel na zástavu srdce

Článek

Výsledky pitvy ještě nejsou definitivní, konečný verdikt lékařů se dá očekávat do šedesáti dnů. "Nic ale neukazuje na něco jiného než přirozenou smrt," citoval list Gazzetta dello Sport prokurátora Antonia De Nicola. Ten v pondělí zahájil vyšetřování Astoriho smrti i jako možného zabití, což je běžný proces, aby mohla být provedena pitva.

Astori byl v neděli nalezen mrtvý v hotelovém pokoji, kde pobýval s týmem před utkáním s Udine. Kapitána našli na hotelu mrtvého jeho spoluhráči. Ti byli překvapeni, že Astori nedorazil na týmovou snídani a nereagoval na hotelový telefon ani na klepání na dveře. Astori po sobě zanechal ženu a dvouletou dceru Vittorii.

Ve středu bude jeho tělo převezeno do tréninkového centra Coverciano a ve čtvrtek se uskuteční pohřeb v bazilice Santa Croce ve Florencii.

Astori si v letech 2011 až 2017 připsal 14 startů za italskou reprezentaci a na kontě měl jednu vstřelenou branku. Střední obránce začínal s fotbalem v AC Milán, působil také v Cagliari a AS Řím. Za Fiorentinu nastupoval od roku 2015.

Reklama