Hlavní obsah

Benevento - Juventus 2:4Juventus udolal Benevento, Dybala dal hattrick. Schick odehrál poločas

Aktualizováno

Fotbalisté Juventusu Turín porazili v 31. kole italské ligy Benevento 4:2. Souboj prvního týmu tabulky s posledním rozhodl hattrickem Paulo Dybala, dvě branky vstřelil z penalt. Fiorentina si připsala poprvé od sezóny 1959/60 šestou ligovou výhru v řadě, na hřišti římského AS zvítězila 2:0. Za domácí odehrál druhý poločas český reprezentant Patrik Schick.

Foto: Ciro De Luca, Reuters

Paulo Dybala slavil tři góly.

Článek

Dybala poslal Juventus do vedení v 16. minutě umístěnou střelou z rohu šestnáctky. Domácí zareagovali o osm minut později, Guilhermův centr dotlačil do branky Diabaté. Vedení vrátil favoritovi znovu Dybala, jenž proměnil pokutový kop za faul na Pjaniče.

Benevento se i podruhé dokázalo vrátit do zápasu, v 51. minutě se po rohovém kopu prosadil znovu Diabaté. Trenér "Staré dámy" Massimiliano Allegri poslal v průběhu druhého poločasu do hry Douglase Costu i autora 15 gólů Higuaína, a právě střídající hráči rozhodli o výsledku.

V 74. minutě Dybala završil hattrick po další penaltě, kterou nařídil sudí za faul na Higuaína. Argentinský útočník vstřelil v této sezóně Serie A už 21 branek a je nejlepším střelcem obhájce titulu. Hattrick se mu povedlo dát už ve třetím venkovním zápase v sezoně, což v historii Serie A dokázal jen Giampiero Boniperti rovněž v barvách Juventusu v ročníku 1949/50.

V 82. minutě upravil na 4:2 Costa povedenou střelou ze střední vzdálenosti.

Schick odehrál druhý poločas

Fiorentina poprvé udeřila v 7. minutě, když se míč po přímém kopu dostal k volnému Benassimu, který zamířil přesně k tyči. V 39. minutě zvýšil na rozdíl dvou branek po individuální akci Simeone.

Po poločasové pauze vyběhl na trávník i Schick, jenž nahradil Defrela. Český útočník po necelé hodině hry připravil chytrou přihrávkou stoprocentní šanci Nainggolanovi, ale belgický záložník trefil pouze brankáře Sportiella. Sám Schick čtvrt hodiny před koncem trefil hlavou břevno a v další velké příležitosti opět hlavou mířil těsně nad branku.

AS Řím může přijít o třetí místo v tabulce. Fiorentina je sedmá s bodovou ztrátou na pohárové příčky.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:
Benevento - Juventus Turín 2:4 (24. a 51. Diabaté - 16., 45.+2 z pen. a 74. z pen. Dybala, 82. Costa)
AS Řím - Fiorentina 0:2 (7. Bennassi, 39. Simeone)
Spal Ferrara - Bergamo 1:1 (39. Cionek - 78. De Roon z pen.)
20:45 Sampdoria Janov - FC Janov.

Reklama

Související témata: