Hlavní obsah

Fiorentina - Neapol 3:0Neapol podlehla Fiorentině a na Juventus ztrácí čtyři body

Aktualizováno

Fotbalistům Neapole se v italské lize vzdálil mistrovský titul. Svěřenci Maurizia Sarriho na hřišti Fiorentiny v dlouhém oslabení prohráli 0:3 a tři kola před koncem sezony ztrácejí čtyři body na vedoucí Juventus Turín. Hattrickem se ve Florencii blýskl útočník Giovanni Simeone.

Článek

Neapol si výrazně zkomplikovala situaci už v osmé minutě, kdy stoper Koulibaly, který v minulém kole rozhodl o výhře nad Juventusem, dostal za sražení unikajícího Simeoneho těsně před šestnáctkou červenou kartu.

Fiorentina si v početní výhodě vytvořila tlak i mnoho šancí a první z nich ve 34. minutě proměnil argentinský útočník Simeone. Syn trenéra Atlética Madrid po hodině hry skóroval podruhé a v nastavení zkompletoval hattrick. Dvaadvacetiletý Simeone si polepšil na 13 ligových branek v sezoně.

Udine při premiéře trenéra Igora Tudora remizovalo na hřišti sestupujícího Beneventa 3:3 a utnulo sérii porážek, která trvala 11 ligových zápasů. Český záložník Antonín Barák odehrál za hosty úvodní poločas, jeho spoluhráč a další reprezentant Jakub Jankto nenastoupil kvůli karetnímu trestu.

Udine poslal do vedení ve 13. minutě Widmer, ale brzy srovnal Viola. V 57. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Cataldi, ale jeho spoluhráč Coda čtvrt hodiny před koncem proměnil penaltu.

Hosté poté otočili skóre díky Lasagnovým slepeným gólům, ale oslabenému outsiderovi v poslední minutě zařídil bod zkušený obránce Sagna premiérovým zásahem v Serii A. Udine tak musí v závěru sezony ještě zabojovat o záchranu, na 14. mistě má jen tříbodový náskok na sestupové pásmo.

Lazio Řím zvítězilo na stadionu FC Turín 1:0 a na třetím místě o skóre přeskočilo městského rivala AS, v jehož prospěch ale hrají vzájemné zápasy. Triumf Lazia zařídil v 56. minutě Milinkovič-Savič, jeho spoluhráč Alberto v první půli neproměnil penaltu.

AC Milán vyhrál v Boloni 2:1, ukončil šestizápasové čekání na ligové vítězství a patří mu sedmá příčka. Za "Rossoneri" se už v první půli trefili Calhanoglu a Bonaventura, v 74. minutě De Maio už pouze zmírnil porážku domácích. Na jejich lavičce zápas sledoval český záložník Ladislav Krejčí.

Italská fotbalová liga - 35. kolo:
Crotone - Sassuolo 4:1 (4. a 31. Trotta, 16. a 89. Simy - 45.+2 Berardi z pen.)
Benevento - Udine 3:3 (23. Viola, 76. Coda z pen., 90. Sagna - 78. a 79. Lasagna, 13. Widmer)
Bergamo - FC Janov 3:1 (16. Barrow, 22. Cristante, 74. Iličič - 81. Veloso)
Boloňa - AC Milán 1:2 (74. De Maio - 34. Calhanoglu, 45.+1 Bonaventura)
Hellas Verona - Spal Ferrara 1:3 (13. Valoti - 45.+5 vlastní Fares, 75. Felipe, 90. Kurtič)
Sampdoria Janov - Cagliari 4:1 (7. Praet, 26. Quagliarella, 45. Kownacki, 87. Ramírez - 49. Pavoletti)
Fiorentina - Neapol 3:0 (34., 62. a 90.+3 Simeone)
FC Turín - Lazio Řím 0:1 (56. Milinkovič-Savič)

Reklama

Související témata: