Hlavní obsah

Dvanáct gólů ve dvou gala-představeních

PRAHA

Dva zápasy se o víkendu mimořádně vydařily v italské lize. V milánském derby padlo sedm gólů a mohlo jich být ještě mnohem víc. Inter v něm porazil AC Milán 4:3. Fiorentina nenavázala na sérii čtyř výher a podlehla doma Palermu v poměru 2:3. To naopak vyhrálo venku už počtvrté z pěti ligových startů. KOMENTÁŘ VLASTIMILA KAISRA

Článek

V tomto utkání navíc ještě třikrát zazněla branková konstrukce - dvakrát ji míč trefil po akcích Fiorentiny, jednou po střele palermského Amauriho. Dva zápasy a v nich dohromady dvanáct branek, na obou stadiónech je přitom souhrnně sledovalo sto patnáct tisíc diváků. Po přívalu špatných zpráv z italské ligy byl už konečně čas na ty dobré !

Bohužel pro české reprezentanty, Tomáše Ujfalušiho a Marka Jankulovského, nedopadlo vše tak růžově. Jednak byli na straně poražených, jednak se zařadili mezi nejhůře hodnocené hráče zápasů. Nutno říci, že pro oba to byla v poslední době absolutní výjimka - ovšem stala se.

V hodnocení internetového serveru sports.yahoo dostal Marek Jankulovski lehce podprůměrnou pětku (horší už z jeho AC Milán nebyl nikdo, pouze se mu v tomto směru vyrovnali Andrea Pirlo, Kacha Kaladze a Filippo Inzaghi).

Ve slovním hodnocení jeho výkonu se praví: "Až příliš lehkomyslně ztrácel některé míče. Snažil se sice na své straně podporovat útok, nepokryl ale Stankoviče při jeho gólové střele." Nutno také dodat, že Jankulovski byl hodně blízko i při prvním gólu Interu, který hlavou vstřelil Hernán Crespo. Český obránce skákal na centrovaný míč, minul ho však a Crespo pak hlavou zavěsil.

O poločase trenér Carlo Ancelotti nechal ostravského rodáka v kabině, na jeho místo přišel veterán Paolo Maldini. V poslední době Jankulovskému pomohl k proniknutí do základní sestavy AC Milán fakt, že další dva leví krajní obránci, Serginho a Giuseppe Favalli, jsou zraněni. Na půdě Chieva Verona dal Jankulovski i vítězný gól AC Milán. Celkově se zdá, že mu více sedí ofenzivní úkoly, poněkud tápe v těch obranných. Carla Ancelottiho už asi o změně postu nepřesvědčí, případný nový trenér AC by však zřejmě měl uvažovat o Jankulovského přeřazení do záložní řady.

Nejlépe hodnoceným hráčem milánského derby se stal Dejan Stankovič, srbský záložník Interu. "Byl to muž zápasu. Nahrál Crespovi na první gól, Ibrahimovičovi na třetí, sám přidal nádhernou ranou ten druhý. Pro soupeře měla jeho hra doslova devastující účinek."

Tomáš Ujfaluši sice odehrál na rozdíl od Jankulovského celý zápas, ale společně s dalším zadákem Perem Kroldrupem byl nejhůře hodnoceným hráčem Fiorentiny. I on dostal v desetibodové stupnici pětku.

"Udělal hrubou chybu při pokrytí Amauriho, který pak uvolnil Di Micheleho před prvním gólem Palerma. Po celý zápas mu pak hbití útočníci hostů dělali problémy, " říká se v hodnocení sports.yahoo. Ujfalušiho může utěšovat, že nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni právě oba útočníci Palerma. Brazilec Amauri na jeden gól přihrál a dva sám dal, navíc ještě nastřelil tyč. David Di Michele byl zase označen za "všudypřítomného".

Reklama

Související témata: