Hlavní obsah

Zápotočný před Bragou už na pokutu nemyslí

BRAGA

Rozčarování z udělené pokuty disciplinární komisí ve výši 150.000 korun je pryč. Kapitán libereckých fotbalistů Tomáš Zápotočný upírá všechny myšlenky pouze ke čtvrtečnímu zápasu Poháru UEFA v portugalské Braze, kde Slovan odehraje svoje druhé utkání v základní skupině. Zápotočný však připustil, že zvažuje případné odvolání proti pokutě. Definitivní rozhodnutí učiní až v pátek po návratu z Portugalska.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Zápotočný

Článek

"Ano, odvolání je ve hře. Pracujeme na tom s právničkou, kterou mi doporučil můj manažer. Zatím se to všechno zpracovává a v pátek bychom se měli rozhodnout, jestli odvolání podáme," uvedl před odletem do Portugalska Zápotočný. Čtvrteční verdikt disciplinární komise jej prý hodně zaskočil, po sobotním ligovém utkání ve Zlíně dokonce prohlásil, že hodlá co možná nejdříve odejít z české ligy.

Ve středu už však lídr libereckého týmu vypadal vyrovnaně, v sobotu po utkání ve Zlíně prý mluvil v emocích. Teď už se o pokutě a s ní spojenými věcmi evidentně příliš bavit nechtěl. "V úterý večer jsme přijeli na hotel a na všechno okolo pokuty jsem zapomněl. Pustil jsem to prostě z hlavy, protože jsem profík. Ve čtvrtek by mě to určitě nemělo rozhodit," tvrdil Zápotočný, kterého disciplinární komise potrestala za jeho výroky po zápase posledního kola první ligy s Mladou Boleslaví.

Tehdy Zápotočný prohlásil, že jeho někdejšího spoluhráče Martina Abrahama oslovil někdo z mladoboleslavského klubu s tím, že když vzájemný zápas Liberečtí vypustí, nebudou litovat. Zápotočný ale později své výroky nepodložil žádnými důkazy a svá slova bral zpět s tím, že šlo o nedorozumění. Podle disciplinárky však Zápotočný poškodil jméno fotbalového svazu a proto mu vyměřila nejvyšší pokutu, jakou kdy od ní český fotbalista dostal.

Reprezentační zadák, kterému nabídli pomoc prostřednictvím veřejné sbírky i fanoušci libereckého klubu, teď má šanci dát svůj případ před odvolací a revizní komisi, která může verdikt disciplinárky korigovat. Zápotočnému je prý připraven pomoci i liberecký klub. "Zatím ale není jasné, v jaké formě by ta pomoc měla

Reklama

Související témata: