Hlavní obsah

Kam se ztrácí Deli? Stoper Slavie prakticky netrénuje

Když před rokem oželel nabídky z Německa či Francie, prodloužil v Edenu smlouvu až do roku 2020. Jako podpisový bonus stoper Simon Deli z Pobřeží slonoviny dostal od šéfa klubu Jaroslava Tvrdíka krabici prvotřídního francouzského vína. Moc štěstí mu však nepřineslo. Jeden z protagonistů posledního titulu je čím dál častěji zraněný a vytrácí se ze sestavy fotbalové Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný slávista Simon Deli během utkání se Slováckem.

Článek

Zas a znovu se na hřiště vracel, nikdy však ne na dlouho. Na jaře si pod taktovkou nového kouče zahrál jen čtyřikrát. Celkem za minulou sezónu stihl Simon Deli odehrát pouze deset ligových zápasů, poslední proti Slovácku koncem dubna.

Šestadvacetiletý rodák z Abidžanu byl pro sešívané příslibem velkého transferu a zisku. Stoper však nehraje ani po dovolené na začátku letní přípravy.

„Simon je celou dobu zraněný. Vždycky absolvuje jeden trénink a je znovu na marodce. Za celou přípravu zvládl tak dva nebo tři," vysvětluje trenér Jindřich Trpišovský.

Stojí ve frontě na posily

Sešívaní v pondělí odjíždějí na druhé soustředění do Rakouska. Proto v pátečních zápasech proti Žižkovu a Slovanu Bratislava vedle Deliho chyběli i někteří další hráči, kteří byli lehce zranění. Trenéři nechtěli nic riskovat.

„Je možné, že se kádr ještě doplní, ale před cestou sotva. Jednání probíhají a budeme reagovat i na zdravotní stav," avizuje kouč.

S kádrem je spokojený, většinu pozic má zdvojenou. „Nemusíme někoho kupovat za každou cenu. Museli bychom být opravdu přesvědčení, že jde o hráče, který by nám pomohl. Někteří z těch, o které usilujeme, mají víc nabídek. Jsme ve frontě, někde druzí, třetí, někde i dál," líčí Trpišovský.

Slavia sleduje i hráče působící na MS v Rusku. Trenér si ale uvědomuje, že jejich zapojení do přípravy by bylo problematické.

„Museli by dostat volno, pak teprve by se připojovali. Baluta je podobný příklad, byl s rumunskou reprezentací, bude hodně dohánět."

Zájem je naopak také o řadu slávistů. „Spíš budeme řešit mladé. Máme nabídky na hostování, o některé členy širšího kádru je zájem v lize a mohli by hrát. Všichni s námi pojedou, otázkou je Flo, o něhož je zájem ve Švýcarsku," přibližuje Trpišovský.

Reklama