Hlavní obsah

Bitvu Liberce se Spartou zpestří souboj Bílků

PRAHA

V minulé sezóně společně bojovali o záchranu Blšan v nejvyšší soutěži, v pondělí se proti sobě postaví v přímém souboji o první místo v ligové tabulce. Za úspěch Liberce se bude prát jeho záložník Jiří Bílek, Spartu zase povede do boje kouč Michal Bílek, který je zároveň strýcem libereckého fotbalisty. Šlágr ligového podzimu získá díky rodinnému souboji další pikantní nádech a prestižní náboj.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Trenér Sparty Michal Bílek.

Článek

Před zápasem samotným se ale Bílkové příliš nešpičkovali. Každý se spíš soustředil na problémy svého klubu. Sparťané ve čtvrtek v Poháru UEFA prohráli 1:3 ve Waregemu, Liberec zase utrpěl čtyřbrankový debakl v Braze. "Ne, moc jsme se nehecovali. Jen jsem mu volal a přál jsem mu vše nejlepší k narozeninám. Ale jinak jsme zápas moc nerozebírali," tvrdil kouč Sparty. "Kdybychom zvládli zápasy Poháru UEFA lépe, tak se určitě trochu popíchneme, ale takhle na to ani nebyla moc nálada," potvrdil liberecký středopolař, který v sobotu slavil třiadvacáté narozeniny. "Ani jsme spolu neuzavřeli nějakou sázku," doplnil Jiří Bílek.

Zvláštní kouzlo

Nejhezčí dárek by si ale prý nadělil, kdyby v pondělí Liberec v důležitém utkání zdolal Spartu, ve které navíc fotbalově vyrůstal. Jiří Bílek netají, že pro něj mají zápasy s letenským klubem stále zvláštní kouzlo. "Když se hraje se Spartou, tak je to pro mě pokaždé velký svátek. Mám tam pořád dost kamarádů a teď je to navíc umocněné tím, že budu hrát proti strejdovi Michalovi," uvedl Bílek.

Jak dopadne zápas Liberec - Sparta?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Uvažuje prý i o tom, že před své spoluhráče předstoupí se speciální motivací. "Kdybychom vyhráli, tak bych potom do kabiny mohl přinést nějaké občerstvení. Uvidíme, jak zápas dopadne," uvažoval Bílek, jehož otec je bratrem sparťanského lodivoda.

Liberecký záložník dostal první šanci v nejvyšší soutěži právě v Blšanech, které vedl jeho strýc. Loni se ale jejich cesty rozešly, když Jiří přestoupil do Liberce. "Sleduju jeho výkony. Byl jsem zvědav, jak se chytí po přestupu z Blšan, a překvapil mě, že se tak rychle prosadil do základní sestavy a stále si drží místo. Moc mu to přeju," řekl sparťanský trenér. "Dal jsem mu první příležitost v lize a jsem rád, že se chytil."

Druhý díl vzájemných soubojů

Bílkové se proti sobě v ligovém utkání postaví podruhé. Letos v březnu skončil souboj Blšan a Liberce bezbrankovou remízou. V pondělí se napíše druhý díl vzájemných soubojů. Velký zápas si nenechají ujít ani nejbližší obou aktérů, na sever Čech se chystá několik členů rodinného klanu.

"Rodina asi bude rozpolcená," připustil trenér Sparty. "Můj brácha bude určitě fandit synovi. Jinak ale přeje i Spartě, takže teď to bude souboj jeho oblíbených týmů," líčil Michal Bílek. Ve zvláštní pozici prý ale budou i jeho rodiče. "Mluvil jsem s dědou i babičkou, Michalovými rodiči, kteří se také na zápas chystají. Ti mi říkali, že budou spokojení za všech okolností. Ať vyhrajeme my, nebo Sparta," dodal s úsměvem liberecký záložník.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články