Hlavní obsah

Trenér Slovácka Plíšek nabídl vedení klubu rezignaci

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Trenér fotbalistů Slovácka Jiří Plíšek nabídl kvůli špatným výsledkům rezignaci, vedení klubu se zatím k jeho kroku nevyjádřilo. Rozhodnout by se mělo nejpozději v pondělí. Slovácko má po sobotní domácí prohře 0:2 s Plzní pouhých pět bodů a stále uzavírá prvoligovou tabulku.

Článek

Poslední domácí nezdar otřásl pozicí trenéra Plíška, přesto uherskohradišťský klub, který je navíc podle médií zmítán i vážnými ekonomickými problémy, hodlá postupovat s rozvahou.

"Nabídnutím rezignace chci uklidnit situaci a současně vytvořit klima, aby mohl tým nadále pracovat. Vedení klubu ale zatím na moji nabídku nereflektovalo," řekl v neděliPlíšek, který mužstvo převzal před touto sezonou jako ligový nováček.

Situaci by mělo vyřešit pondělní zasedání představenstva klubu. Podle České televize by se Plíškovým nástupcem mohl stát bývalý reprezentant Pavel Hapal, který v minulosti vedl Opavu, Zlín a Baník Ostrava.

Plíška možná čeká disciplinárka

"Zvážíme všechny okolnosti a vyvodíme z nich závěry. Zatím nic více nemohu říci," uvedl pro ČTK předseda představenstva FC Slovácko a majitel klubu Jan Řezník.

Frustrovaný Plíšek v sobotu nepřišel na pozápasovou tiskovou konferenci, kam poslal místo sebe asistenta Pavla Maluru. Za to může být předvolán před disciplinární komisi, klubu hrozí pokuta. Plíšek dnes uvedl, že nevěděl o možných finančních sankcích a chtěl si bezprostředně po zápase utřídit myšlenky.

Fanouškům došla trpělivost

Fotbalisté Slovácka v domácím prostředí získali v této sezóně ze šesti zápasů pouze jediný bod za bezbrankovou remízu s Brnem. V dalších pěti duelech vyšli naprázdno a před vlastními diváky se dosud celkově prezentovali se skóre 1:8.

Nespokojeným fanouškům v sobotu došla trpělivost a během utkání skandováním volali po odchodu Plíška i Řezníka z klubu. V závěru zápasu se dokonce přemístili před VIP tribunu, kde pokračovali v protestní demonstraci. Ještě dlouho po zápase pokračovali příznivci se svými projevy nevole před stadiónem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice