Hlavní obsah

Most - Kladno 1:3Kladno veze první vítězství od soupeře, Most propadl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Veleba 0 : 1
37. Kalina 0 : 2
80. Čáp 0 : 3
89. Mendy 1 : 3

Fotbalisté Kladna vezou z Mostu své historicky první vítězství v první lize. Nováček v neděli předvedl na severu Čech výkon hodný zkušeného prvoligisty a vyhrál vysoko 3:1, díky čemuž se bodově dotáhl na dnešního soupeře na jedenáctém místě.

Článek

Kladno zatím v lize vystupovalo jako poměrně lehké sousto favoritů, ale v Mostě mělo velký nástup. Domácí sice začali aktivněji, Pilařovu ráno musel Kostolanský vytěsnit na roh už v šesté minutě, ale několik rychlých akcí hostů naznačilo jejich možnosti.

Gólová akce ze 13. minuty přišla po rychlém výpadu, na jehož konci byla Cigánkova střela. Jeho pokus, stejně jako dorážku Kaliny z opuštěné branky odkopli domácí obránci do bezpečí, jenže na další dorážku Veleby už nestačil reagovat nikdo.

Jendruščák netrefil dobře

Domácí se hned vrhli do útočení a takřka z protiútoku mohl Jendruščák vyrovnat, jenže pro svůj pokus už neměl dostatek času a míč netrefil dobře. Naopak hosté pokračovali ve svém způsobu hry a při chuti byl především Veleba, který v 21. minutě pálil znovu vedle.

Domácí měli snahu výsledek rychle zvrátit, ale jejich střelecké trápení pokračovalo. Ve 37. minutě byli gólu nejblíže, jenže Jendruščákova střela minula branku a možná to byl zlomový okamžik utkání. Vzápětí totiž přišla další přesná kombinace hostů, na jejímž konci nebezpečný Radzinevičius našel zpětnou přihrávkou před brankou Kalinu a ten vstřelil druhý gól Kladna.

Pro Severočechy to byla těžká rána, ale o pauze podle všeho dostali pořádnou domluvu a jejich aktivita se po pauze znovu zvedla. V 52. minutě ale střídajícímu Brzezinovi chyběl krok, aby využil slibné uvolnění od Zbončáka, vzápětí další nový hráč Mendy hlavičkoval mimo.

Stálý tlak

To už se Kladno dostalo pod stálý tlak, ovšem ani Piklova rána z trestného kopu, ani další akce ke kýženému sníženi nevedly. Naproti tomu hosté se snažili každé zaváhání soupeře využít a v 62. minutě byli domácí rádi, že Vaniak vyrazil Drozdovu ránu na roh.

Severočeši bojovali, ale více než několik standardních situací si vypracovat nedokázali a definitivní ránu do vazu jim dal po tříminutovém pobytu na trávníku střídající Čáp: jeho rána levačkou z hranici šestnáctky v 81. minutě uzavřela šokující vysokou výhru Středočechů. Domácí sice mohli v 87. minutě alespoň snížit po střele Pešíra, jenže Killar na brankové čáře dobře zastoupil gólmana Kostolanského.

Domácí v závěru ale přece jen mohli zápas zdramatizovat, jenže jejich finiš přišel pozdě. Mendy snížil až ve třetí minutě nastaveného času a při další akci ještě Hainault nastřelil břevno. To ale na radosti hostů už nic nezměnilo.

SIAD Most - SK Kladno 1:3 (0:2)
Branky: 90+3. Mendy - 13. Veleba, 37. Kalina, 81. Čáp. Rozhodčí: Jára - Tulinger, Ubias. ŽK: ŠKoda, Procházka, Mendy, Pešír - Veleba, Killar. Diváci: 2562.
Most: Vaniak - Prášil, Procházka, Hainault, Zbončák - Škoda (66. Schut), Pikl, Pilař (46. Brzezina), Gašparík - Jendruščák (46. Mendy), Pešír. Trenér: Ščasný.
Kladno: Kostolanský - Pončák, Killar, Šimůnek, Drozd - Cigánek (78. Čáp), Strnad (85. Hlava), Šelicha, Kalina - Radzinevičius, Veleba (72. Kousal). Trenér: Koubek.

Reklama

Související témata: