Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 1:1Olomouc doma po třech domácích výhrách jen remizovala s Teplicemi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
43. Štěpán 1 : 0
44. Jirsák 1 : 1

OLOMOUC

Olomouckou sérii tří vítězství na domácím hřišti v neděli zarazili fotbalisté Teplic. Severočeši uhráli na Hané remízu 1:1, kterou jim zaručila trefa Tomáše Jirsáka z posledních vteřin prvního poločasu. Sigma byla větší část utkání v tlaku, ale chyběla jí přesnost ve finální fázi a navíc prodloužila tradici vzájemných výsledků - Teplice doma neporazila už šest let.

Článek

Mokrý, ale vzorně připravený terén vyzýval k rychlé kombinaci po zemi, ale nepřesnosti na obou stranách zabrzdily většinu akcí už v zárodku. Severočechům to přesto v ofenzivní činnosti šlo lépe. Především díky oběma hrotovým útočníkům, kteří si ze stran sbíhali na kolmé pasy za domácí obranu. Už v desáté minutě se Džeko zpětným pohybem uvolnil na Dortovu přihrávku z pravého rohu pokutového území, ale přestřelil.

Sigma byla sice častěji u míče, ale v útoku se prosazovala obtížněji. Z krajů zálohy dnes nehrozilo takové nebezpečí jako jindy, první šancí si tak vytvořila po Pulkertově akci středem, který míč mezi stopery šikovně prostrčil na Janotku, ale tomu se vrhl pod nohy Poštulka.

Dort zosnoval výpad

I další útočný výpad Teplic po půlhodině zosnoval Dort. Znovu se uvolnil uprostřed hřiště, Fenin mu míč na hranici pokutového území vrátil, ale Dortovu kličku i následnou Jirsákovu dorážku vystihl Vojáček.

Klíčové fragmenty se tak odehrály v úplném závěru poločasu. Hartig ve 42. minutě oklamal teplické obránce, našel Štěpána, který z plného běhu o po břevno vystřelil Hanákům vedení. Vlastní prostopášností se o něj ale Olomouc v rozmezí několika sekund připravila: Vojáček ještě Kleinovu přízemní dělovku z pětadvaceti metrů vytěsnil na roh, těsně před pauzou ovšem Janotka vyrobil chybu v rozehrávce, Jirsák se po Sabouově vysunutí vyhnul gólmanovi a snadno skóroval do odkryté branky.

Za náročných klimatických podmínek a v neustávajícím dešti hráčům brzy docházely síly. Teplice kvůli zraněnému Hunalovi musely krátce po obrátce přeskupit řady a nejvíce tím utrpěla ofenzíva.

Poštulka chytil ránu Randy

Naopak Olomouc více toužila po vítězství. Poslední půlhodinu usilovně tlačila, jejímu náporu však scházel efekt v podobě přesné finální fáze. Když už dotáhla v 75. minutě kombinaci do konce a střídající Schulmeister se trefil, uťal olomoucké oslavy praporek pomezního rozhodčího. Prostor mezi tyčemi zacílil přesně z trestného kopu ještě Randa, ale Poštulka ránu vytáhl nad břevno.

Nakonec málem Marečkův tým šokoval Hanou čtyři minuty před koncem: Džeko z ideální pozice před velkým vápnem nasměroval přímý volný kop přesně, ale cestu mu zastoupila domácí zeď.

Sigma Olomouc - Teplice 1:1 (1:1)
Branka: 42. Štěpán - 45. Jirsák. Rozhodčí: Jech - Košec, Slavík. ŽK: Flachbart, V. Schulmeister. Diváci: 3405.
Olomouc: Vojáček - Flachbart, R. Hubník, Škerle, Cléber (46. Vepřek) - Janotka, Randa, Melinho, Štěpán (59. Rýdel) - Hartig (66. V. Schulmeister), Pulkert. Trenér: Petržela.
Teplice: Poštulka - Valenta, Hunal (51. Štohanzl), Lukáš, Klein - Stožický, Sabou, Dort (90. Doležal), Jirsák - Fenin (76. Rilke), Džeko. Trenér: Mareček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články