Hlavní obsah

Budějovice - Zlín 1:1Zlín uhrál remízu na hřišti rozjetých Budějovic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Zbožínek 0 : 1
66. Černý 1 : 1

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Fotbalisté předposledního Zlína sice ani podevětadvacáté za sebou na hřišti soupeře nevyhráli, ale proti rozjetým Českým Budějovicím uhráli v sobotním 13. kole nejvyšší soutěže remízu 1:1. Zlínské poslal do vedení na začátku druhé půle Zbožínek, za domácí vzápětí vyrovnal svým desátým gólem v české lize Černý.

Článek

Domácí nastoupili oproti zápasu v Teplicích, v němž zvítězili 3:1, s jedinou změnou změnou v sestavě, potrestaného kapitána Horejše nahradil ve středu obrany Homoláč. Hostům zase kvůli kartám chyběl zkušený defenzivní hráč a kapitán Švach.

V samém úvodu utkání však jeho absence zlínským zadním řadám příliš nevadila, protože se překvapivě hrálo spíše na polovině Jihočechů. Už ve druhé minutě podklouzl na mokrém terénu Kladrubský, ale hostujícího Farbáka minela tak překvapila, že střílel přímo do Filipkovy náruče. O tři minuty později se k míči dostal opět Farbák, jeho střela však prolétla nad břevnem českobudějovické branky.

Dynamo se stejně jako v minulém domácím utkání s Příbrami nemohlo dostat do tempa, jeho útočnou snahu brzdilo hlavně velké množství nepřesností. Po osmnácti minutách zavelel k větší ofenzivě jihočeského týmu Plocek, po jehož centru zblízka neprostřelil zlínského Kořínka záložník Černý. Domácí v té chvíli převzali iniciativu a hrozili hlavně ze vzduchu.

Táborský přestřelil

Po dalším centru se ve 20. minutě dostal k hlavičce Táborský, ale v záklonu z několika metrů vysoko přestřelil. O pár sekund později se balon odrazil ke kanonýrovi Volešákovi, který svým pokusem trefil pouze jednoho z hostujících beků.

Tím výčet brankových příležitostí na straně domácích pro první poločas skončil. Aktivitou ale příliš neoplývali ani hosté, a tak se hrálo především mezi ve středu hřiště. Z všeobecné letargie probrala oba týmy až tečovaná střela hostujícího Ditricha v závěru poločasu, která olízla břevno Filipkovy branky.

Po příchodu ze šaten stihl laxně hrající domácí trest. V 50. minutě rozpoutal Zlín na hranici malého pokutového území Jihočechů obrovský závar, který zakončil střelou k tyči nepokrytý Zbožínek. Dynamo po obdržené brance svého soupeře okamžitě přitlačilo před vlastní šestnáctku, ale Dvořákův pokus zblokovala hostující obrana a vzápětí mířil těsně nad záložník Plocek.

Černý propálil Kořínka

Domácí stupňovali svůj tlak a po sérii rohů se dočkali vyrovnání. V 65. minutě odražený míč doputoval až k volnému Černému, který propálil přízemní střelou k tyči houštinu těl před gólmanem Kořínkem.

Inkasovaná branka jako by opět probudila hostující tým, který se nechtěl spokojit pouze s bráněním remízy. V 72. minutě dokonce postupoval sám na Filipka střídající Činčala, ale domácí brankář ho vychytal. Hra se v té chvíli přelévala ze strany na stranu, šanci domácího Volešáka stejně jako Krause srazili obránci. A protože v 83. minutě odmítl v jasné tutovce tři body domácí Černý, rozešly se oba celky smírně. Budějovice tak na pátou domácí výhru za sebou nedosáhly.

Dynamo České Budějovice - Tescoma Zlín 1:1 (0:0)
Branka: 65. Černý - 50. Zbožínek. Rozhodčí: Damková - Gallo, Novák. ŽK: Homoláč - Farbák, Lukaštík. Diváci: 3070.
České Budějovice: Filipko - Kladrubský, Peroutka, Homoláč, Žižka (66. Adamec) - Plocek, Dvořák, Volešák, Černý - Svátek (54. Baláž), Táborský. Trenér: Cipro.
Zlín: Kořínek - Vidlička, Dittrich, Zbožínek, Červenka - Vrtělka, Farbák (68. Činčala) - Lukaštík, Opiela (90. Zapletal), Jelínek (63. Kraus) - Šmahaj. Trenér: Uličný.

Reklama

Související témata: