Hlavní obsah

Slavia znovu vyprodávala body

PRAHA

Po vítězství v Mladé Boleslavi měla Slavia na promrzlém Strahově v neděli večer potvrdit svoji příslušnost k čelu tabulky. Nepotvrdila. Když už Stanislav Vlček vydřel vedení po mnoha zahozených šancích, nakonec Slavia pořádala doma opět bodový výprodej a nakonec jen remizovala 1:1.

Článek

"Už počtvrté v řadě. Když přivezete body z venku a doma je pak ztratíte, je složité se dotahovat na špičku. My jsme znovu nedotáhli několik slibných akcí, chyběla finální přihrávka. To se nám stává opakovaně, i když o tom mluvíme a snažíme se toho vyvarovat. Takový gól jako v neděli bychom ale dostat neměli," posteskl si kouč Slavie Karel Jarolím.

"Když už se nám podaří, že nám to doskáče do brány, pak dostaneme takový gól. Jsem z toho úplně zničený," bezmocně kroutil hlavou po utkání Stanislav Vlček, který znovu střílí branky, ale ne vždy přinesou vítězství. "Sami se na gól nadřeme, zahodíme spoustu šancí a naopak laciné branky inkasujeme. To se pak vyhrává těžko," přidal se David Hubáček, ale ani on neznal recept, jak zastavit domácí bodový výprodej červenobílých.

Penner: Obránci Slavie to podcenili

Bod Příbrami zachránil v nastavení Miloslav Penner... "Věřil jsem, že to ještě otočíme. Dostal jsem míč od Rudy Otepky. Obránci Slavie situaci podcenili, protože poblíž byli dva. Stihl jsem si balón přiťuknout hlavou. Nezbývalo mi, než gólmana přehodit, protože šel proti mě a byl už blízko," popsal svoji trefu. Před tím svým nešetrným zákrokem zranil slávistického záložníka Michala Švece, který skončil po ráně kopačkou do hlavy v nemocnici s pohmožděnou krční páteří a otřesem mozku. "To jsem rozhodně nechtěl, sledoval jsem míč, vůbec jsem ho neviděl," hájil se Penner.

Příbram tak obrala o body další tým z horní poloviny tabulky. "Víc jsme si zasloužili vyhrát doma nad Olomoucí, s níž jsme zahodili spoustu šancí. Góly v posledních minutách jsou o štěstí. My ho dvakrát po sobě neměli, teď se k nám přiklonilo. Slavia byla ve druhé půli lepší, ale fotbal není vždy spravedlivý. My potřebujeme každý bod, takže jsme spokojení, ale musíme ho doma potvrdit se Slováckem," přál si v neděli večer na Strahově kouč Příbrami František Barát s tím, že záchranářské práce dál pokračují a zbytečně ztracené body v Českých Budějovicích a doma se Sigmou mrzí o to víc.

Reklama

Související témata: