Hlavní obsah

Letenští vydřeli výhru nad Opavou, Zlín pod Bílkem senzačně otočil bitvu s Boleslaví

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Zlína vyhráli v sobotním utkání úvodního kola nejvyšší soutěže nad Mladou Boleslaví 3:2, i když prohrávali už o dva góly. Vítězství tým trenéra Michala Bílka vydřel v nastaveném čase. Nováček z Příbrami remizoval doma s Teplicemi 1:1 a Liberec bral doma tři body za výhru 1:0 nad Karvinou. V posledním sobotním utkání Sparta porazila Opavu 2:0. Už v pátek vyhrála Plzeň na hřišti Dukly 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rumunský záložník Stanciu v akci v rudém dresu Sparty v úvodním kole nového ročníku nejvyšší soutěže. Na Letnou přijel nováček z Opavy.

Článek
Fotogalerie

Jak fanoušci Opavy pochodovali na Letnou

Sparta vstoupila do sezóny vítězně. Poradila si s Opavou

Příbram v roli nováčka přivítala doma Teplice a i když Středočeši v přípravě vyhráli jediný ze sedmi zápasů, tak do ligové bitvy vstoupili lépe. Pomohla jim i chyba teplického gólmana, po které Květ vstřelil z dálky vedoucí gól. Po přestávce se rychle povedlo Severočechům vyrovnat, po chytré patičce se ocitl za obranou Žitný a nezaváhal. I přes řadu šancí se již skóre neměnilo a oba týmy berou bod.

Liberec v minulé sezóně ztratil kontakt s pohárovou Evropou, Karviná se zase zachránila až v posledním kole. Oba týmy také během léta vyměnily trenéry. Slovan má zvednout trenér Zsolt Hornyák, soupeře pak Roman Nádvorník. Karviná nad Libercem od postupu do ligy před dvěma lety ještě nevyhrála a nelichotivou sérii opět prodloužila. Od Ještědu si neodvezla po prohře 0:1 ani body. Pět minut před koncem vystřelil výhru Slovanu střídající Pázler.

Zlín i Mladá Boleslav chtějí dát zapomenout na mizernou minulou sezónu. Zlín nastoupil poprvé pod vedením nového trenéra Michala Bílka, ale když v 64. minutě inkasoval druhý gól a prohrával 0:2, vypadalo to s domácími bledě. Vyhráno Boleslav neměla, nejprve rychle snížil Gajič a vrátil Zlín do hry o body. Deset minut před koncem pak Matejov srovnal, bylo utkání znovu otevřené. V nastavení pak Beauguel dokonal senzační obrat a Ševci mohli slavit vítězství 3:2.

Sparta má po poslední sezóně co napravovat. V duelu s nováčkem z Opavy měla převahu, ale dlouho byl stav bezbrankový. Až v 74. minutě vysvobodil Pražany ranou z dálky Kanga, když se mu povedlo překvapit opavského brankáře. Pojistka vítězství Letenských přišla chvíli před koncem, kdy po ráně Tetteha poslal míč do vlastní sítě Svozil. Opava se tak vrátila do nejvyšší soutěže po 13 letech porážkou.

Program 1. kola:
Pátek
Dukla - Plzeň 1:3
Sobota
Příbram - Teplice 1:1
Branky: 17. Květ - 47 Žitný.
Zlín - Ml. Boleslav 3:2
Branky: 68. Gajič, 80. Matejov, 90+2. Beauguel - 7. Matějovský, 64. Komličenko.
Liberec - Karviná 1:0
Branka: 85. Pázler.
Sparta - Opava 2:0
Branka: 74. Kanga, 84. Tetteh.
Neděle
15:00 Bohemians - Slovácko
18:00 Olomouc - Slavia
Pondělí
18:00 Ostrava - Jablonec

Reklama