Hlavní obsah

Oslava? Nebude, teprve až vyhrajeme ligu, žertoval Květ po pumelici. A větří pokladníka

Příbram

Na tuhle pumelici jen tak nezapomene. Roman Květ se ve svém devátém ligovém startu dočkal premiérového zásahu v nejvyšší soutěže, navíc po ráně, která ohromila skoro čtyři tisíce fandů na stadiónu Na Litavce.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Příbramský fotbalista Roman Květ se raduje z gólu proti Teplicím.

Článek

Dvacetiletý příbramský fotbalista se ujal exekuce přímého volného kopu, který na první pohled neznamenal příliš velké nebezpečí. K míči se rozbíhal až z hranice středového kruhu, přesto to zkusil nártem přímo na bránu. A překvapivě slavil gól!

„Ze začátku jsem vůbec nevěděl, co s tím, ale jsem pak zjistil, že fouká vítr na gólmanovu stranu a ve zdi nikdo není. Takže jsem se jenom soustředil na to, abych trefil bránu," vysvětloval Květ, jehož dělovku brankář Jakub Diviš lehce přizvedl, v cestě do sítě jí ale nezabránil. „Byl to můj gól. Foukl vítr, takže balón maličko uhnul, ale na tohle se nechci vymlouvat. Nestihl jsem tam dát už pořádně ruce a převalilo se to do brány," sypal si popel na hlavu teplický gólman, který ale v dalším průběhu zápasu tým několika výtečnými zákroky podržel.

„Snažil jsem gól hodit za hlavu, protože celý zápas byl ještě před námi. V kabině jsem se klukům omluvil a pak se je snažil podržet. U brankáře je bohužel každá chyba průser a já si ji vybral v tomhle utkání," posteskl si.

Květ tak obstaral první gól Příbrami po návratu mezi elitu a tušil, že se mu pokladník mužstva hodně brzy ozve. „Nějaká pokuta bude. Ale oslava? Ta ne, teprve až vyhrajeme ligu," smál se dobře naladěný záložník, kterému parádní odpoledne pokazil pouze konečný výsledek 1:1. „Nechtěli jsme dostat gól hned zkraje druhé půle, bohužel nás trochu zabrzdil. Ale zápas jsme odmakali. Sice jsme nevyhráli, výkon nás však může povzbudit do dalších zápasů," uzavřel Květ.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice