Hlavní obsah

Slavia vyhrála rozdílem třídy na Hané, trefil se i novic Coufal. Klokani vydřeli výhru

Praha
Aktualizováno

Sezóna nabírá na obrátkách. V úvodním nedělním utkání 1. kola nejvyšší fotbalové soutěže v Ďolíčku Bohemians vydřeli výhru nad Slováckem 2:1. Ve druhém duelu Olomouc před domácím publikem dostala lekci od pražské Slavie, když prohrála 0:3.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Olomoucký Šimon Falta v tvrdém vzdušném souboji se slávistou Vladimírem Coufalem.

Článek
Fotogalerie

Klokani skončili v minulé sezóně sedmí a chtěli ukázat, že mají ambice hrát v první polovině tabulky i tentokrát. Nakonec to těsnou výhrou nad Slováckem dokázali, ale cesta za třemi body byla hodně složitá.

Bohemians sice vedli po trefě Jindřiška a penaltovém zásahu Maška už 2:0, ale když Daníček v závěru rovněž z pokutového kopu snížil, měli fandové v zelenobílém ještě nervy. Slovácko však z tlaku již nic nevytěžilo.

Poté, co Plzeň i Sparta zvládly své premiéry, vyhrál i třetí z favoritů - Slavia. Sešívaným se na Hané sice dlouhodobě nedaří, tentokrát však měli Pražané zápas pevně v moci a ukončili sérii osmi utkání bez výhry na trávníku Sigmy.

Pražany poslal do vedení Tecl, ve 30. minutě pak pojistil náskok Slavii Stoch. Ve druhé půli pečetil výsledek novic v sestavě vicemistra - exliberecký Vladimír Coufal. Poté už nebylo co řešit a tým trenéra Jindřicha Trpišovského si bez problémů dokráčel pro tři body.

Program 1. kola:
Pátek
Dukla - Plzeň 1:3
Sobota
Příbram - Teplice 1:1
Zlín - Mladá Boleslav 3:2
Liberec - Karviná 1:0
Sparta - Opava 2:0
Neděle
Bohemians - Slovácko 2:1
Branky: 11. Jindříšek, 40. Mašek z pen. - 76. Daníček z pen.
Olomouc - Slavia 0:3
Branky: 21. Tecl, 30. Stoch, 74. Coufal.
Pondělí
18:00 Ostrava - Jablonec

Reklama