Hlavní obsah

Gól po třech letech. Jindřiškův volej nastartoval Bohemians k vítězství

Ze vstřeleného gólu se radoval naposledy před necelými třemi lety. Konkrétně 8. listopadu 2015 pomohl Josef Jindřišek proměněnou penaltou Bohemians k remíze se Slavií 2:2. Od té doby nastal střelecký půst, který trval 31 měsíců. Kapitán vršovického klubu ho prolomil až v nedělním utkání 1. kola Fortuna ligy proti Slovácku (2:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

První gól Bohemians 1905 v sezóně. Proti Slovácku se trefil Josef Jindřišek.

Článek

Běžela 10. minuta a obrana Slovácka odvrací centr z pravé strany mimo pokutové území. Letící balón si ale umně našel Jindřišek a volejem ho napálil přesně k tyči. I když se brankář Daněk natahoval, na umístěnou střelu neměl šanci dosáhnout.

„Na tréninku voleje trénujeme a docela z toho dávám góly. Dneska ráno jsem si říkal, že nechci být jen tréninkový hráč, že bych se chtěl takto prosadit i v zápase, takže mi spadl kámen ze srdce, když se rozvlnila ta naše nová síť," konstatoval sedmatřicetiletý Jindřišek.

„Když volej člověk trefí, většinou jsou to hezké góly. Už když jsem míč trefil, věděl jsem, že je to gól. Zaplaťpánbůh za něj. Já si ale cením jakéhokoliv gólu," dodal střelec první branky Bohemians v této sezóně.

Zásah veterána v sestavě Klokanů pomohla k cennému vítězství. Vršovický celek vyhrál zápas prvního kola po sedmi letech.

Špekáčky střídá svíčková

O tři body se ale Pražané strachovali. Slovácko bylo ve druhém poločase lepší a po Daníčkově snížení mělo několik šancí k vyrovnání.

„ V prvním poločase jsme byli dominantní, rychlí, důrazní. Ale ve druhém nevím, k čemu došlo. Asi nám docházely síly. Slovácko nás zatlačilo, ale větší šanci si nevytvořilo. Tu penaltu jsme mu darovali. Mohli jsme dát na 3:1, když jsme šli dva na brankáře, ale nedali, takže jsme se o výsledek strachovali až do konce," konstatoval Jindřišek, který už vyhlíží novou odměnu, kterou před sezónou trenér Hašek slíbil.

Tradiční špekáčky vystřídá svíčková. „Ta je lepší, ale musí to být pravá svíčková," podotýká vršovický matador.

Reklama