Hlavní obsah

Sparta chce do čela fotbalové ligy alespoň na jeden den

PRAHA

Alespoň na jeden den se chtějí fotbalisté Sparty Praha poprvé od loňského května probojovat do čela nejvyšší soutěže. Povede se jim to, pokud v sobotu porazí Olomouc, Liberec se však může o den později na první místo zase vrátit. Právě duelem Sparty s Olomoucí 14. kolo začne, nedělním tahákem bude souboj Liberce v Teplicích a kolo zakončí pondělní dohrávka Mladá Boleslav - Most.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Sparta neinkasovala už 602 minut, z toho gólman Blažek 512 a může stále pomýšlet na srovnání letošního rekordu, který vytvořil v úvodu soutěže jeho reprezentační spoluhráč Marek Čech; ten neinkasoval 721 minut. Pro Blažka to bude i jinak výjimečný zápas: v první lize odchytá 300. duel a stane se osmým současným hráčem na prvoligových soupiskách, kterému se to podařilo.

Sparta ale více než na rekordy bude myslet na to, aby se dostala do čela, kde po kompletním kole byla naposledy v květnu 2005. "Je to náš cíl, již delší dobu si to přejeme," řekl trenér Michal Bílek, podle něhož soupeř nemá co ztratit a zvlášť jeho brejky jsou nebezpečné.

Martinové mají vstup na zápas zdarma

Pražský klub dál láká diváky na neobyčejné nabídky: každý Martin má na svůj svátek vstup zdarma, navíc speciální vydání klubového časopisu s nabídkou slevy dostalo do schránky 17 tisíc domácností z Prahy 7.

Olomouc před rokem na Letné nečekaně vyhrála 2:1, ale letos jsou její výsledky venku tristní. "Naše hra se ale postupně zlepšuje," upozornil trenér Vlastimil Petržela, který se vrátí na stadion, kde před deseti lety působil. "Sparty se nebojíme, budeme bojovat," prohlásil. Zápas uteče exsparťanům Flachbartovi (trest) a Hartigovi (zranění).

Slovní přestřelka mezi brankáři Zlína

Slávisté dřív jezdívali do Zlína tradičně pro body, ale poslední dvě utkání na tamní Letné jim nevyšla a teď by to rádi napravili. Naposledy dokázali vydřít remízu po brance z poslední minuty, o rok dříve prohráli. Přijedou s pověstí týmu, který zvenku vozí pravidelně body: poslední tři cesty Slavie mimo Strahov skončily výhrou.

Více než soupeřem se ale zlínský trenér Petr Uličný musel v týdnu zabývat soudržností kabiny, protože brankáři Kořínek se Zlámalem se na stránkách regionálního tisku pustili do slovní přestřelky. Jeho mužstvo navíc čeká na výhru už šest utkání. "Slavia nebude snadným soupeřem, neboť patří mezi silnou čtyřku usilující o poháry," konstatoval Uličný.

Pokud hosté chtějí udržet krok s nejlepšími, potřebují znovu zabrat. "Nebude to snadné. Zlín odehrál výborný zápas s Libercem a přivezl si bod z Českých Budějovic," připomněl trenér Karel Jarolím.

Fotbalová Gambrinus liga - 14. kolo:
Sobota 11. listopadu:
17:00Sparta Praha - Sigma Olomouc
17:00Tescoma Zlín - Slavia Praha
Neděle 12. listopadu:
15:00FK Jablonec 97 - Viktoria Plzeň
17:00SK Kladno - 1. FC Brno
17:00Marila Příbram - 1. FC Slovácko
17:00Dynamo České Budějovice - Baník Ostrava
20:15FK Teplice - Slovan Liberec (ČT4)
Pondělí 13. listopadu:
17:15FK Mladá Boleslav - SIAD Most (ČT2).

Reklama