Hlavní obsah

Plšek se vrátil po zranění stylově. Klid, kvalita a gól, velebí ho i Jílek

Mladá Boleslav

Po zranění se vrátil do olomoucké sestavy a Hanáci si libovali. Abv ne, když čtyřiadvacetiletý záložník Jakub Plšek v ligovém duelu v Mladé Boleslavi potvrdil, jak důležitým hráčem momentálně pro Jílkův tým je. „Nejenže vstřelil velice důležitý první gól, ale vnesl do naší hry klid a kvalitu. Hlavně v práci s míčem byl výborný, protože dokáže podržet balón i ve chvílích, kdy ho jiní hráči ztratí,“ pochvaluje si olomoucký kouč Plškův návrat do základní sestavy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Olomoucký Jakub Plšek z Olomouce posílá k zemi Jiřího Kateřiňáka z Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Na úvodní duel ligového podzimu se Slavií se Plšek díval je z tribuny. „Zranění nohy mě limitovalo," připomínal při reminiscenci na týden starý zápas, v němž sice byla jeho Olomouc hodně aktivní, jenže v koncovce se trápila. I proto ji Pražané pořádně vyškolili. Prohra 0:3 byla pro Hanáky až příliš krutá.

V pátečním prologu k druhému ligovému dějství se v Mladé Boleslavi gard úplně obrátil. „Herně to sice nebylo takové jako proti Slavii, zato produktivní jsme byli maximálně. Ovšem až po přestávce, protože už v první půli jsme měli příležitosti k tomu, abychom dali víc než jeden gól. Až mě překvapovalo, kolik volného prostoru nám domácí dopřávali," glosoval olomoucký záložník úvodních pětačtyřicet minut, v nichž byl hlavním protagonistou.

Plšek dvakrát v hlavní roli

Hlavně díky parádnímu gólu, který vstřelil. „A to jsem pálil svou slabší nahou, takže jsem si moc nevěřil. Ale byl z toho gól, který nám hodně pomohl," přiznával Plšek, že byl sám překvapený, jakou trajektorii míč po jeho ráně dostal.

Po čtvrthodině se stal Plšek centrem pozornosti znovu. To když se v souboji s ním domácí kapitán a dirigent Marek Matějovský zranil a musel odstoupit. „Mrzí mě, že musel odstoupit, ale z mé strany v tom úmysl rozhodně nebyl," přísahá Plšek.

„Chtěl jsem mu sebrat míč, jenže ho zkušeně pokryl a já ho trefil. Pro domácí byla jeho absence určitě velkou ztrátou. Bylo vidět, jak jim chyběl v mezihře i třeba ve finální fázi před naší bránou. S Matějovským v sestavě by byla Mladá Boleslav určitě daleko nebezpečnější."

Hlavně v druhém poločase se Plškova slova potvrdila. Čtvrthodinové snažení Středočechů se rozplynulo do vytracena a pak už stačil druhý olomoucký úder, aby byl zápas rozhodnutý.

„Náš druhý gól, který přišel zničehonic, utkání definitivně zlomil. Do čeho jsme kopli, to skončilo v bráně. Tedy až na břevno, které jsem v závěru utkání trefil," připomíná mladý olomoucký záložník, že byl blízko i druhému gólu.

Nejdřív čeká Plzeň, pak pohárová Evropa

„Byla to pro nás hodně důležitá výhra. Po domácí prohře se Slavií odjet i z Mladé Boleslavi s prázdnou by nebylo zrovna optimální. Zvláště když nás v dalším kole čeká doma Plzeň, a hned poté vstup do kvalifikace o Evropskou ligu," vypočítává Plšek náročný program, který na Hanáky čeká.

Na soupeře, jenž vzejde ze souboje kazašské Almaty s nizozemským Alkmaarem, si přitom budou muset Hanáci ještě týden počkat.

„Fandíme Nizozemcům," přiznává Jakub Plšek, že do dalekého Kazachstánu by se mu moc nechtělo. Kazašský celek ovšem vyhrál první zápas 2:0, takže k postupu má blíž.

„Těšíme se na pohárovou Evropu a je nám proto jedno, na koho narazíme. Zvláště teď, když jsme vyhráli v Mladé Boleslavi. Vysokým vítězstvím jsme si vylepšili i skóre a dostali se do potřebné pohody."

Reklama