Hlavní obsah

Vrátí se Stramaccioni do Sparty? Experti věští, že na Letnou mohou zamířit i trenéři Slavie či Plzně

Praha

Fotbalová Sparta hledá trenéra. Bude ze zahraničí nebo z Čech? To je otázka. „Hledáme hlavně dobrého trenéra," poznamenal sportovní ředitel klubu Zdeněk Ščasný po ligovém utkání s Jabloncem, kdy sám usedl na lavičku. To považuje pouze za dočasné řešení. A podle expertů ze sázkových kanceláří existuje celá řada variant, jak situaci na Letné vyřeší. V nabídce mají i to, že by se na Letnou mohl vrátit italský trenér Andrea Stramaccioni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Sparty Zdeněk Ščasný (vlevo), Tomáš Rosický a trenér Andrea Stramaccioni

Článek

Návrat italského kouče musí budit sparťanské fanoušky ze snu. Klub pod jeho vedením strádal, nevalný herní projev podpořily i chabé výsledky. A tak se z Letné musel předčasně pakovat. Jenže sázkové společnosti Tipsport a Chance přesto neváhaly a zařadily jméno italského kouče na seznam možných adeptů na volné trenérské křeslo. Kurz 100:1 však napovídá, že pravděpodobnost jeho znovu angažování je spíše utopií.

Kdo je tedy nejžhavějším „želízkem" v letenském ohni? Je to právě sportovní ředitel Sparty Ščasný, jehož setrvání v roli kouče Letenských nabízí Tipsport v kurzu 3:1. Nic na tom nezměnila ani předchozí vyhlášení Ščasného o tom, že jde jen o nouzové řešení. Pokud ale Letenští zvládnou odvetu druhého předkola Evropské ligy se Suboticou, možná bude mít majitel Sparty Daniel Křetínský zamotanou hlavu, zda je třeba opravdu hledat jiného trenéra.

Dalšími favority bookmakerů jsou Jaroslav Šilhavý (5:1), jenž je po konci ve Slavii momentálně bez angažmá. Následuje olomoucký Václav Jílek (7:1), jenž už na Letné působil, ale nechal se slyšet, že se mu nechce odcházet od rozdělané práce v Sigmě Olomouc. Fanoušci by si možná přáli, aby na lavičku usedl sparťanský srdcař Ivan Hašek (9:1), jenže ten momentálně vydělává ve Spojených arabských emirátech v týmu Fudžajra.

Adepti na trenéra Sparty podle kurzů Tipsportu a Chancekurz
Zdeněk Ščasný3:1
Jaroslav Šilhavý5:1
Václav Jílek7:1
Ivan Hašek9:1
Petr Rada20:1
Pavel Vrba40:1
Jozef Chovanec50:1
Jindřich Trpišovský70:1
Andrea Stramaccioni100:1
Tomáš Řepka150:1

Reklama

Související témata: