Hlavní obsah

Kladno - Brno 3:0Brno nedisciplinovaností usnadnilo Kladnu cestu k rekordní výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Veleba 1 : 0
43. Veleba 2 : 0
52. Radzinevičius 3 : 0

Fotbalisté Kladna se dočkali nejvyšší ligové výhry od návratu mezi elitu. V utkání 14. kola porazili neškodné Brno 3:0. Hosté se o body připravili svou nedisciplinovaností, protože Wagner a Švejnoha byli vyloučeni a Brno dohrávalo v devíti. Brno přijelo s bodovými choutkami, ale místo toho předvedlo nejhorší výkon jara.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kladenský obránce Drozd (vpravo) zasahuje před Chlupem z Brna.

Článek

Kladno se pustilo do soupeře pořádně zostra. Už v páté minutě měl šanci Šelicha, o chvíli později Radzinevičius spálil další slibnou možnost. Domácí svůj střelecký koncert začali už v 18. minutě, kdy se znovu předvedla jejich útočná dvojice. Radzinevičius poslal z těžkého úhlu na levé straně šestnáctky míč směrem k Lejsalově brance, kde ho Veleba přizvedl hlavou do sítě.

Hosty nešťastný moment rozložil víc, než by se dalo od aspiranta pohárových příček očekávat. Už v 21. minutě totiž přišel zkrat zkušeného Wagnera, který trefil loktem Stranda a uviděl červenou kartu, proti které ani neprotestoval.

Od té chvíli se hra hostů definitivně zbortila. Ve 36. minutě sice Zelenka z pravé strany ostře vypálil směrem ke Kostolanskému, ale to bylo poslední nebezpečí z kopaček hostujícího týmu. Těsně před poločasem navíc přišla další kombinace domácích útočníků a Veleba před prázdnou brankou nemohl neproměnit ideální přihrávku od Radzinevičiuse.

Hosté dvoubrankovou ztrátu těžce snášeli, hráči i funkcionáři zasypali trojici rozhodčích při odchodu do kabin řadou výtek. Ani pauza horké brněnské hlavy hostí nezchladila a brzy na to doplatili dalším vyloučením: Švejnoha se dožadoval penalty v 51. minutě tak vehementně, že byl vykázán a cestou ze hřiště dostal od spoluhráčů pořádně vynadáno. Z tribuny seběhl dokonce i brněnský ředitel Jarůšek, aby svého podřízeného ostře pokáral.

Věděl proč, brněnská koncepce se definitivně rozpadla a už o minutu později vstřelil třetí kladenský gól Radzinevičius. O vítězi bylo rozhodnuto, přesto domácí ještě chvíli pokračovali v náporu, ale hosté se už soustředili jen na defenzivu, aby neodvezli ještě větší debakl.

Kladno se s výší skóre také uspokojilo. Několikrát sice Lejsalovu branku ještě ohrozilo střelami ze šestnáctky, ale mezi tyče už nemířilo a po posledním hvizdu rozhodčího domácí fanoušci spustili oslavný ohňostroj.

SK Kladno - 1. FC Brno 3:0 (2:0)
Branky: 18. a 43. Veleba, 52. Radzinevičius. Rozhodčí: Moudrý - Wilczek, Chytil. ŽK: Cigánek - Trousil. ČK: 21. Wagner, 51. Švejnoha (oba Brno). Diváci: 2150.
Kladno: Kostolanský - Pončák, Šimůnek, Killar, Drozd - Cigánek (77. Kratochvíl), Šelicha, Strnad, Kalina (73. Čáp) - Veleba (80. Kousal), Radzinevičius. Trenér: Koubek.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Pavlík, Mazuch - Pacanda (75. Nosko), Siegl, Besta, Okleštěk (77. Chlup), - Wagner, Zelenka (55. Kuncl). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: