Hlavní obsah

Došek chce vidět Spartu na špici už napořád

PRAHA

Gól Libora Doška ze 45. minuty sobotního duelu na Letné se Sigmou (1:0) dostal Spartu poprvé od května 2005 do čela ligové tabulky. Liberec nezvládl dohrávané nedělní utkání v Teplicích, prohrál 0:3 a letenský klub se tak udržel v čele...

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparťan Libor Došek (vlevo) v utkání proti Liberci.

Článek

"První místo je naším cílem. I kdyby to bylo na jediný den, vypadá to opticky hezky a motivuje nás to. Naše hra se ale ve zbývajících třech podzimních zápasech musí zlepšit. S takovou bychom těžko uspěli. Pozitivní je, že neinkasujeme, musíme však proměňovat šance. Na první příčce chceme být i po podzimu, a pak i po třicátém kole," říkal po sobotním zápase spokojeně, ale rozhodně ne sebeuspokojeně kouč Sparty Michal Bílek.

Právě on má největší zásluhu na obratu, který přinesl devět utkání bez porážky a jen tři remízy na hřištích silných soupeřů. Ve zbývajících třech podzimních kolech jede Sparta do Mostu a na Kladno, doma přivítá Plzeň.

Došek schytal spoustu ran

Sparťanský dlouhán Libor Došek dostal kupodivu od olomouckých mladíků pořádně do těla. Přesto v závěru první půle vstřelil svůj sedmý podzimní ligový gól. "Mauro Lustrinelli mě pěkně našel, stihl jsem si míč zpracovat a pak nebyl problém se zblízka trefit. Těch gólů jsem mohl dát víc, mohli jsme dohrávat klidněji," řekl střelec Libor Došek. O koruně krále střelců ještě mluvit nechtěl. "Jednak v tuto chvíli máme sedm gólů na kontě tři a zadruhé konec ligy je ještě daleko," konstatoval.

V sobotu se mu dařilo herně i v poli, spoluhráčům naservíroval do slibných pozic několik míčů. "Je dobré, že se mi dařilo i herně, ale měl bych k tomu dávat víc gólů. V dresu Sparty jsem první místo ještě nezažil. Kéž bychom tam vydrželi ne jeden den, ale už napořád," přál si střelec.

Petrželova školka

Trenéru Olomouce Vlastimilu Petrželovi chybí osm hráčů základní sestavy. Na Letné pro zranění nedohrál ani kapitán Roman Hubník. "Nevypadá to s ním nejlépe. Byl poslední ze zkušených, ti ostatní kluci hráli ještě na jaře za béčko o záchranu. Přesto jsme tu měli několik šancí a kluci podali dobrý výkon," pochválil sympatický výkon svojí školky Petržela. Sigma se určitě o záchranu bát nemusí.

Blízko překonání Blažka byl dvakrát mladíček Vojtěch Štěpán. "Při první šanci jsem to chtěl dát na zadní tyč. Při druhé jsem to měl trefit na přední. V obou případech ale Blažek výborně vyběhl," krčil rameny mladý fotbalista, další objev z tradiční olomoucké líhně. "My jsme sem jeli s tím, že nemáme co ztratit. Snažili jsme se předvést dobrou hru, a to se nám, myslím, povedlo. Tentokrát jí chyběly jen góly," dodal zdravě sebevědomě Štěpán.

Reklama

Související témata: