Hlavní obsah

Tři dny po výbuchu? Sparta ctí tradici ligových náplastí

Häcken, Crvená zvezda Bělehrad, Subotica. Jména tří klubů jsou do klubové historie vypálena jako žhavé vykřičníky. Fotbalisté pražské Sparty s nimi v posledních letech vypadli hned na startu pohárové pouti a z ostudy se museli léčit na domácí scéně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Martin Frýdek se synem (vpravo) a Bogdan Vatajelu s dcerou po utkání 3. kola se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Dostali tvrdý direkt na bradu a hned tři dny po vyřazení z pohárové Evropy museli vyrukovat k ligovému duelu. Po blamáži s Häckenem těsně porazili Jablonec, loni po krachu s CZ Bělehrad vydřeli výhru v Mladé Boleslavi. Také do třetice Sparta tradici nezáviděníhodných duelů dodržela a Slovácko těsně 1:0 porazila.

Ligové zápasy po pohárových výbuších
25.7.2013Häcken - Sparta 1:028.7.Sparta - Jablonec 2:1
3.8.2017Sparta - CZ Bělehrad 0:17.8.Ml. Boleslav - Sparta 0:1
2.8.2018Sparta - Subotica 2:15.8.Sparta - Slovácko 1:0

„Moc důležitá výhra. Máme tři body, takže pokud jde o ligu, ideální start do sezóny," libuje si stoper Uroš Radakovič. Právě srbský obránce se stal nešťastníkem čtvrtečního večera, když zavinil osudovou penaltu. V 15. minutě nedělního duelu se ovšem nečekaně dočkal skandování a potlesku fanoušků, kteří mu dali najevo, že za ním stojí a fotbalový život jde dál. „Úžasné. Musím jim moc poděkovat. A mohu jen slíbit, že se budu dál rvát za rudý dres," ujišťuje Radakovič a doznává, že dva dny po Subotici nespal.

Na mužstvo vyřazení padlo

Na Spartě byl v neděli znát úbytek sil, celým druhým poločasem se protrápila. Podstatné však pro ni je, že stejně jako Slavia a Plzeň má v tabulce devět bodů. Silná trojka tak zůstává stoprocentní. „Na mužstvo vyřazení samozřejmě padlo. V takové situaci pak není jednoduché motivovat hráče. Stejně vám však nezbyde nic jiného, než jít dál," poukazuje trenér Zdeněk Ščasný.

„Brali jsme třeba motivačně, že po odvetě diváci vestoje klukům tleskali. Hledali jsme i další různé věci, abychom je postavili na nohy. Na zápas byli dobře připravení, ke konci jim ovšem začaly docházet síly. A protože jsme nedokázali vstřelit druhý uklidňující gól, přišla nervozita. Efektivita je náš problém," říká dočasný kouč, který by mohl pokračovat až do konce podzimu. „Zatím nebyl na nic čas, s nejužším vedením si teď sedneme," avizuje Ščasný.

Reklama

Související témata: