Hlavní obsah

Pecka nemyslel na nároďák a rozhodl

MLADÁ BOLESLAV

Mohl se chystat na Dány, změna prvoligového programu však mladoboleslavskému kanonýrovi Luboši Peckovi překazila předpokládanou premiéru v dresu národního týmu. Ocitl se v jiné roli: rozhodl pondělní dohrávku 14. ligového kola s Mostem.

Článek

"Nároďák jsem pustil z hlavy, prostě to nevyšlo," pravil Pecka. Jeho tým místo zápasu v neděli dohrával kolo až v pondělí před televizními kamerami. Trenér Brückner ho tedy nepovolal do středečního boje s Dány. "Hrát po dvou dnech by asi bylo kruté," uvažoval nad nenaplněným snem Pecka.

Dočkal se útěchy. Po sérii neproměněných šancí dal Mostu rozhodující gól. Zastavil tak děsivou sérii svého týmu. Po třech ligových prohrách (v Brně, se Slavií a v Ostravě) se Mladoboleslavští dočkali vítězství v boji s dalším celkem, který se v posledních kolech trápí. Středočeši teď jsou jen bod za Spartou, srovnali krok s Libercem, s nímž hrají příště.

Předešlé nezdary obou včerejších soupeřů jakoby se zprvu promítly do hry. Diváci v hledišti - poloprázdném proti dobám bohatýrského tažení Středočechů - dávali občas najevo nevoli nad nepřesnostmi. "Ale vždy se to obrátilo a ještě nám začali fandit," všiml si Pecka.

"Doufám, že to takhle půjde dál. Měli jsme i více šancí, po vyrovnání hostů jsme zvýšili tlak a zaslouženě skórovali," hodnotil kouč Dušan Uhrin mladší.

Ščasný hledal pozitiva

"My jsme za stavu 1:1 nesmyslně zalezli," lamentoval mostecký útočník Tomáš Pešír. "Přitlačili nás, a to se pak dělají chyby," konstatoval nejlepší hráč hostů a autor vyrovnávací branky z penalty Michal Gašparík.

I na jeho bedrech leží podmíněná pokuta za minulý propadák s Kladnem. Hráči ji můžou smazat výrazným bodovým ziskem v závěru podzimu. Obměněná sestava dokázala s Boleslaví vyrovnat, na Peckovu trefu už neodpověděla. "Šedesát minut jsme byli rovnocenným soupeřem, druhý gól jsme dostali po hloupé chybě, ale výkon to od nás byl diametrálně odlišný než minule s Kladnem. Prohrát lze, ale musí to být po kvalitním výkonu," hledal kouč Zdeněk Ščasný pozitiva na porážce.

Nemínil, že podmíněná pokuta, kterou tým dostal, byla hlavní motivací. "Takový trest to nevyřeší, i když minule se mi zdálo, že někteří hráči si myslí, že se nemůže nic stát a že asi mají dost peněz," přemítal Ščasný, jehož tým čeká další těžký soupeř - Sparta. "Vzpomněl jsem si na ni ve chvíli, kdy Pešír dostal kartu. Čtvrtou. Takže nemůže hrát, ale neberte to jako nějakou narážku v souvislosti s dalším zápasem. Musíme se s tím vyrovnat," dodal Ščasný.

Reklama

Související témata: