Hlavní obsah

Střelci ohrožených litují ztráty bodů

PŘÍBRAM

Souboj dvou týmů, ohrožených sestupem, mohl v neděli v příbramském "močále" poraženému hodně zkomplikovat život. Do role favoritů byli pasováni domácí, jenže fotbal nemá logiku, jak pravil před lety legendární trenér Tomáš Pospíchal. Pravda je taková, že kdyby Slovácko nastřílelo Marile čtyři nebo pět gólů, nikdo by se nedivil.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Oldřich Pařízek v její brance zase několikrát čaroval. Domácí se právem zlobili na sudího Příhodu, který neodpískal penaltu za jasnou ruku Consoniho v šestnáctce.

Milan Ivana ze Slovácka si vystřílel cenu pro nejlepšího ligového kanonýra minulé sezóny. V té probíhající má žalostnou bilanci dvou branek. Poprvé se trefil na konci července ve Zlíně, podruhé až v neděli v Příbrami, po třinácti kolech. "Vím, že bych měl dávat víc gólů, ale ono to plyne i ze hry celého mužstva. Nejsem spasitel, ale ty góly z minulé sezóny chybějí. Bod z Příbrami je málo, na druhou stranu zase je to bod z venku a pro nás je cenný každý," řekl Ivana.

Po rezignaci trenéra Jiřího Plíška se podle kapitána uherskohradišťského týmu Pavla Němčického atmosféra v kabině uvolnila. "Hlavně nám starším se dýchá lépe," zdůraznil. Nový kouč Pavel Malura odmítl vinu svého předchůdce. "Plíšek za situaci nemohl. Svým odstoupením udělal poslední krok, kterým sám chtěl pomoci," konstatoval Malura a k výkonu svých svěřenců dodal: "Lepšíme se, ještě to chce góly a body přijdou. Pořád není nic ztraceno," uvedl debutant mezi prvoligovými trenéry.

Vedle excelentního Pařízka byl mužem číslo dvě v domácí jedenáctce autor vyrovnávacího gólu a jediný, kdo dokázal obraně hostí zamotat hlavu, Rudolf Otepka. Jeho parádní trefa poté, co udělal ze Studíka statistu, však přinesla jen vyrovnání. "Tenhle bod je pro nás velkým zklamáním. S takovými týmy musíme doma vyhrát. Slovácko mělo víc gólových šancí, které vyplynuly z toho, že my jsme hráli do plných a oni těžili z brejků," zlobil se Otepka.

Bod ze Strahova po remíze se Slavií Příbram doma promrhala a ještě víc si přitížila v boji o záchranu. "My si život komplikujeme skoro každý zápas doma, protože nedáváme góly. Třeba s Olomoucí jsme mohli dát do půle čtyři a nakonec si od Litavky Sigma odvezla bod," krčil rameny Otepka. Kouč František Barát dodal: "Museli jsme hrát na riziko, z toho plynuly šance soupeře. Naším největším problémem je koncovka a tu musíme zlepšit, abychom mohli klidněji přezimovat."

Reklama

Související témata: