Hlavní obsah

Hoftych se upsal Zlínu a už vedl odpolední trénink

ZLÍN

Novým trenérem fotbalistů Tescomy Zlín se stal podle očekávání Pavel Hoftych, který nahradil Petra Uličného, jenž u týmu skončil v pondělí po vzájemné dohodě. Devětatřicetiletý kouč podepsal v úterý s vedením klubu smlouvu do konce sezóny s roční opcí a bez okolků se při dopoledním tréninku zapojil do přípravy.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisty povede po Petru Uličném Pavel Hoftych.

Článek

Zlín vybojoval v uplynulých čtrnácti kolech nejvyšší soutěže pouhých deset bodů a figuruje na předposledním místě tabulky. "Je to velká výzva a velká šance. Určitě to neberu tak, že při současném postavení mužstva strkám hlavu do oprátky. Naopak. Kluky znám, oni znají mě a pevně věřím, že společně najdeme cestu, jak nejvyšší soutěže ve Zlíně udržet," uvedl Hoftych na internetových stránkách Tescomy.

Hoftych do včerejška působil jako asistent v posledním Slovácku a dnes záhy po podpisu smlouvy vedl dopolední trénink, během kterého se rozloučil i se svým předchůdcem. "Podali jsme si ruce, nadále zůstáváme přáteli," podotkl nový lodivod Zlína, jemuž od dneška pomáhá také nový asistent Marek Kalivoda.

Tescoma nevyhrála v první lize sedm zápasů v řadě a Hoftych si jako první úkol vytyčil vlít do hráčů ještě před koncem podzimní části soutěže ztracené sebevědomí. "Čekají nás dva zápasy venku a jeden doma. Půjde o prestižní moravská derby, proto budu od hráčů požadovat především maximální bojovnost, abychom vytěžili co nejvíce bodů," nastínil před duely s Olomoucí, Brnem a Slováckem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava