Hlavní obsah

Rozhodčí Moudrý si v sezóně už v první a druhé lize nezapíská

Fotbalový rozhodčí Jaroslav Moudrý si už v soutěžním ročníku 2006/07 v první ani v druhé lize nezapíská. Rozhodla o tom komise rozhodčích Českomoravského fotbalového svazu, která se zabývala chybami sudích v nedělním utkání 14. prvoligového kola mezi Kladnem a Brnem. Asistent Martin Wilczek má zastavenou činnost do konce kalendářního roku. Komise to uvedla na stránkách fotbalového svazu.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kladenský obránce Drozd (vpravo) zasahuje před Chlupem z Brna.

Článek

"Po rozboru utkání Kladno - Brno a pohovoru s rozhodčím Moudrým i asistentem Wilczekem se komise rozhodla omezit delegaci panu Moudrému v první a druhé lize, stejně tak v první dorostenecké lize do 30. června 2007," uvádí se ve svazovém prohlášení, v němž je připojen i postih pro Wilczeka. V souvislosti s utkáním byl pozván na příští jednání komise delegát zápasu Ladislav Čičmanec.

Předseda komise Luděk Macela později v rozhovoru pro ČTK uvedl, že Moudrého dlouhodobé omezení činnosti souvisí i s tím, že byl už popáté za sebou hodnocen nízkou známkou. "Sudí Moudrý zůstává sice na listině rozhodčích pro první a druhou ligu, ale nemůže opakovaně předvádět výkon na známku uspokojivou, proto tak dlouhá pauza. Nízké hodnocení svědčí o tom, že na sobě příliš nepracuje," uvedl Macela.

Sudí Moudrý se dopustil několika kontroverzních rozhodnutí, především pak uznal branku domácích na 1:0, které kladenský útočník Pavel Veleba dosáhl rukou. Hostům se nelíbila ani vyloučení Wagnera a Švejnohy, v druhém případě dokonce rozhodčí podle hráčů použil vulgární výrazy.

Za Velebovu ruku ale nebyl Moudrý tolik kárán. "Bylo totiž zřejmé, že v tom okamžiku mohl těžko vidět, že byl gól dosažen rukou. Wagnera třeba správně vyloučil, ale už chybně uvedl, že to bylo v přerušené hře, a byly tam i další chyby. A především nám vadilo, že chyby se vyskytovaly příliš jednostranně na úkor hostujícího mužstva," vysvětlil Macela.

Dvě utkání si také odpočine sudí Radek Příhoda za svůj výkon v duelu Příbram - Slovácko, v němž odpustil hostujícímu celku penaltu za Tiagovu ruku.

Komise dnes reagovala na jedinou stížnost z třináctého kola, kde si na výkon sudích v duelu Olomouc - Teplice stěžovali domácí funkcionáři. Komise bez vysvětlení označila stížnost jako částečně oprávněnou.

Reklama