Hlavní obsah

Juventus leží Ronaldovi u nohou. Čím si slavný Portugalec nejvíce získal fanoušky?

Praha

Přesně týden. Fanoušci Juventusu Turín už nedočkavě odpočítávají poslední desítky hodin do doby, než na hřiště vyběhne v černobílém dresu hvězdný Cristiano Ronaldo. Třiatřicetiletý Portugalec poprvé své umění v rámci italské ligy ukáže příští sobotu na hřišti Chieva. Natěšené příznivce Staré dámy si však získal již dávno.

Foto: Sport.cz

Cristiano Ronaldo hned po příchodu do Juventusu ohromil výsledky fyzických testů.

Článek

"Real miluji. Navždy zůstane v mém srdci." Tak ještě nedávno mluvil slavný CR7, když se blížil jeho přestup do Itálie. Svoji lásku však už stihl vyjádřit i svému novému týmu. "Juventus jsem obdivoval už jako dítě. Všechno tady skvěle funguje, je to výborné. Jsem šťastný, že jsem tady," zářil v rozhovoru pro italská média Cristiano.

A superlativy na svůj nový klub nešetřil ani nadále. "Juventus je skvělý tým. Už jako dítě jsem se na něj díval v televizi a snil jsem o tom, že tady budu jednou hrát. Je to fantastický klub a jeden z nejlepších na světě," pokračuje třiatřicetiletý fotbalista v dobývání srdcí fanoušků.

Ty si ale získal už o několik týdnů dříve. Na jeho slavný gól během čtvrtfinálového zápasu Ligy mistrů, kdy ještě v dresu Realu Madrid fantastickými nůžkami pokořil Buffona, se snad ani zapomenout nedá.

"Když jsem tu branku slavil a viděl domácí fanoušky Juventusu, jak stojí a tleskají mému gólu, bylo to něco skvělého. To jsem nikdy předtím nezažil. Od té chvíle jsem měl tento klub ještě raději," říká Ronaldo.

Jestli právě tohle byl ten rozhodující okamžik, který držitele pěti Zlatým míčů přesvědčil o přestupu do Juventusu, slavný fotbalista nepotvrdil. "Těžko říct, jestli právě tohle byl ten klíčový prvek, ale určitě to při mém rozhodování roli hrálo," uzavírá megastar Juventusu.

Reklama