Hlavní obsah

Bitva gigantů pokračuje. Sparta zničila neškodné Teplice a dotáhla se na Slavii i Plzeň

Aktualizováno

Fotbalisté pražské Sparty deklasovali ve 4. kole první ligy Teplice na jejich hřišti jasně 4:0 a ovládli i čtvrtý letošní zápas. Bodově se tak dotáhli na Slavii i Plzeň, v tabulce jsou o skóre druzí za Slavií. V prvním dnešním utkání si Slovácko poradilo na svém hřišti s Olomoucí 3:1. Ve včerejších zápasech porazila Příbram Duklu (4:0) a Jablonec Karvinou 4:1. Opava hrála s Libercem 1:1 a již v pátek vyhrála Slavia v Boleslavi 1:0. Kolo zakončí pondělí duel Bohemians s Ostravou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanciu a Šural si dělali z obranou Teplic co chtěli

Článek
Fotogalerie

Sparta rozhodla o svém vítězství prakticky již v úvodních minutách utkání. Po dvou brankách Šurala vedli Pražané už v 17. minutě o dvě branky, do poločasu se trefili ještě Frýdek a Stanciu. Ve druhém poločase průběh utkání kontrolovala a v pohodě dokráčela pro výhru.

Letenští tak mají po čtyřech zápasech stejně jako Slavia a Plzeň dvanáct bodů.

Slovácko zaskočilo Olomouc

Fotbalisté Slovácka vyhráli v prvním nedělním utkání na svém hřišti nad Olomoucí 3:1 a připsali si druhé vítězství v sezóně. Hanáci naopak z dosavadních čtyř zápasů vyhráli jen jediný a zůstávají na třech bodech.

Domácí nasadili do zápasu čerstvou posilu ze Sparty Michala Kadlece a ve 32. minutě se díky přesné hlavičce Hofmanna dostalo do vedení. Hosté dokázali reagovat v 54. minutě, kdy se z dálky trefil po zemi k tyči Houska. O vítěznou branku se postaral v 73. minutě Sadílek, definitivní podobu výsledku dal v 82. minutě znovu Hofmann.

Výsledky 4. kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Slavia 0:1
Sobota
Příbram - Dukla 4:0
Jablonec - Karviná 4:1
Opava - Liberec 1:1
Plzeň - Zlín 1:0
Neděle
Slovácko - Olomouc 3:1
Branky: 32. Hofmann, 73. Sadílek, 82. Hofmann - 54. Houska
Teplice Sparta 0:4
Branky: 2. Šural, 17. Šural, 29. Frýdek, 39. Stanciu
Pondělí
18:00 Bohemians 1905 - Ostrava

Reklama

Související témata: