Hlavní obsah

Spartě vycházelo úplně všechno, věřím, že nás debakl nenahlodá, říká Diviš

Teplice

Dva domácí zápasy s pražskými soupeři, ale naprosto odlišný herní obrázek i výsledek. Tak vyzněly ligové duely fotbalistů Teplic s Duklou (5:2) a Spartou (0:4). K těmto vystoupením přidali Severočeši v dosavadním průběhu podzimní sezóny i remízy v Příbrami (1:1) a v Liberci (2:2). „Prohra se Spartou je krutá, ale věřím, že by nás neměla nahlodat," řekl teplický brankář Jakub Diviš, který odchytal všechna čtyři utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Jakub Diviš během utkání se Spartou

Článek
Fotogalerie

Po pětibodovém zisku z prvních tří kol přišla sprcha. Je to velký zásah do psychiky?

Více se ukáže v příštím zápase ve Zlíně. Ale jsem přesvědčen, že by nás to nemělo poznamenat. Vzpomínám si, že i jiné týmy prohrály 0:4 a dokázaly se zvednout.

V čem byl v souboji se Spartou rozdíl oproti předchozím ligovým startům?

Udělali jsme během utkání pár chyb, které protivníci možná předtím nevyužili a nedali z nich branky. Jenže Sparta byla produktivní a takřka ze všeho skórovala. To byl zásadní atribut, že takhle kvalitní celek dokáže zaváhání potrestat.

Čtyřikrát jste inkasoval už v prvním poločase. Šlo tomu zabránit?

Těžko říci. Kluci ze Sparty zakončovali dobře. Ale při každém gólu uvažujete o tom, že by se dalo něco udělat trochu jinak a lépe. Musíme se na to podrobně podívat.

Zápas sledovalo bezmála šestnáct tisíc diváků. Těm, co fandili Teplicím, jste moc velkou radost nedopřáli.

Přišla krásná návštěva, která v Teplicích už hodně dlouho nebyla. Mrzí nás, jak zápas dopadl. Chtěli jsme vyhrát nebo aspoň minimálně bodovat. Pokaždé se to nepovede.

Co považujete za klíčovou fázi utkání?

Inkasovali jsme už ve druhé minutě, ale pořád jsme měli před sebou hodně času, abychom s tím něco udělali. Zlomila nás druhá branka. Jak už jsem naznačil, Spartě vycházelo úplně všechno. I za stavu 0:2 jsme se chtěli dostat na kontakt, což nevyšlo.

Reklama

Související témata: