Hlavní obsah

Riskující Csaplár vyděsil vlastní lavičku. Jeho žolík pak odřízl Spartu od první příčky

Praha

Sedmnáct minut byli ve virtuální tabulce vedoucím týmem soutěže. Ani po dvou letech se však na první příčku v její oficiální podobě nedokázali vrátit. Fotbalisté Sparty přitom déle než poločas hráli proti oslabenému nováčkovi z Příbrami, který je v závěru šokoval vyrovnávacím gólem a odvezl si senzační bod za výsledek 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský Emmanuel Antwi slaví. Na Letné se trefil do sítě Sparty a zajistil středočeskému týmu bod za remízu 2:2.

Článek
Fotogalerie

Všechno měli po sobotní porážce Slavie s Jabloncem ve svých rukou. Jakékoli vítězství by je posunulo do čela tabulky, protože skóre mají lepší než Plzeň. Letenští teď mohou sami sobě nadávat, že šanci nevyužili.

„Ztratit doma dva body je mrzutost. Možná jsme je ztratili i proto, že minule jsme jasně vyhráli v Teplicích a mysleli si, že všechno půjde samo. Když jsme zápas nejvíc kontrolovali, paradoxně jsme inkasovali druhý gól," kaboní se trenér Zdeněk Ščasný.

Příbram vyrukovala na Letné velmi ofenzivně a brzy se ujala vedení. „Kdybychom dohráli v jedenácti, tak jsme tady vyhráli," je přesvědčený exsparťan Miroslav Slepička, který se o úvodní gól postaral.

Velký risk je zisk

Nováček i o deseti číhal na svou šanci a věřil v úspěch. Kouč Csaplár dal jasný signál, když již v 57. minutě sáhl ke třetímu střídání a na hřiště poslal ofenzivního hráče Emmanuela Antwiho. Notně tím vyděsil vlastní lavičku, právě žolík z Ghany ovšem v závěru po brejku zařídil senzační remízu.

„Na lavičce se mě ptali, proč ho na hřiště za takové konstelace posílám. A já jim odvětil, že chci vyhrát," uculuje se Josef Csaplár.

V úspěch prý věřil až do poslední chvíle navzdory oslabení. „Rád riskuju. Nebylo snadné využít tak brzy poslední střídání. Ale tah nám vyšel," může si kouč libovat.

Sparta pohořela na svém bývalém brankáři Švengrovi, který se stal hrdinou zápasu. „Od devatenácti jsem s ní dvanáct let měl smlouvu. Přestože jsem chodil po hostováních, dnes poprvé jsem proti ní mohl jako soupeř nastoupit," poukazuje Milan Švenger.

Ze hry ho překonal jen Alexandru Chipciu. „Přesně jako v odvetě se Suboticí. Doplatili jsme na spoustu zahozených šancí," lituje rumunský bek, že jeho první trefa v rudém dresu nakonec nebyla vítězná.

Reklama

Související témata: