Hlavní obsah

Olomouc - Baník 1:4Baník bez Baroše jiným trumfem zničil Sigmu, dotáhl se na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Fillo 0 : 1
13. Diop 0 : 2
60. Diop 0 : 3
77. Diop 0 : 4
79. Dvořák 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava potvrdili vydařený vstup do sezóny výhrou 4:1 na hřišti Olomouce. Po pěti kolech první ligy tak mají na kontě 12 bodů a na čtvrtém místě mají stejně bodů jako třetí Slavia. Hattrickem se o triumf Baníku postaral Dame Diop, skóre otevíral Martin Fillo. Za Sigmu snižovala letní posila Pavel Dvořák. Olomouc tak prohrála čtyři z pěti ligových zápasů, z toho potřetí doma, a nenaladila se tak ideálně na čtvrteční duel Evropské ligy se Sevillou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva trenér Bohumil Páník a nehrající Milan Baroš oslavují druhou branku Baníku proti Olomouci.

Článek
Fotogalerie

Ačkoli fotbalisté Olomouce dokázali v Evropské lize postoupit přes Kajrat Almaty, na domácí scéně se jim nadále nedaří. Doma prohráli s Plzní, Slavií a vůbec jim nevyšel ani vstup do duelu s Ostravou.

Baníku sice chyběl lehce zraněný kapitán Baroš, ale tomu nezabránilo jít už ve 3. minutě utkání do vedení. Po dobré kombinaci ve středu hřiště se míč dostal na pravé straně k Pazderovi, který místo střely ještě volil přihrávku na úplně volného Filla. Pro toho nebyl problém uklidit míč do sítě.

Druhou branku přidala Ostrava hned po dalších deseti minutách a tentokrát to bylo z levé strany. Fleišman našel ve vápně Holzera, který předal míč Diopovi, na jehož střelu do protipohybu byl Buchta krátký.

Sigma se ve zbytku prvního poločasu snažila o snížení místy i drtivým tlakem, ale hráči Ostravy dobře bránili branku, za kterou je mohutně povzbuzovali fanoušci.

Přestože i ve druhém poločase byla aktivnější olomoucká Sigma, Baník pokračoval v lekci z produktivity. Po nádherné akci na jeden dotek uprostřed pole a centru z pravé strany hlavičkoval Fillo na zadní tyč, kde doklepl míč do sítě Diop. Naopak smůlu olomouckých fotbalistů podtrhla dobrá šance Nešpora, kdy míč z jeho kopačky proletěl těsně kolem pravé tyče Laštůvkovy branky.

Štěstí neměla Sigma ani patnáct minut před koncem, když Texlově hlavičce z rohu mnoho do sítě nechybělo. Prakticky z protiútoku se pak prosadil opět Diop a zvýšil vedení Ostravy již na 4:0. Alespoň jednou potěšit domácí diváky se Olomouci povedlo hned po dalších čtyřech minutách, když se po Zahradníčkově centru hlavou prosadil střídající Dvořák, který gólem oslavil první start v hanáckém dresu.

5. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:4 (0:2)
Branky: 79. Dvořák - 13., 60. a 77. Diop, 3. Fillo. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Vlček. ŽK: Plšek - Granečný. Diváci: 10.667.
Olomouc: Buchta - Sladký (64. Zahradníček), Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála (46. Texl), Plšek, Kalvach (64. Dvořák), Houska, Falta - Nešpor. Trenér: Jílek.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman (77. Granečný) - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer - O. Šašinka (67. J. Šašinka), Diop (85. Jirásek). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: