Hlavní obsah

Olomouc - Zlín 3:0Zlín pod novým trenérem utrpěl v Olomouci debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Melinho (penalta) 1 : 0
71. Janotka 2 : 0
81. Schulmeister 3 : 0

OLOMOUC

Fotbalisty ze Zlína nespasil v neděli ani nový kouč Pavel Hoftych. Přestože jeho svěřenci nesehráli v Olomouci vůbec špatné utkání, Sigma souboj dvou týmů z chvostu tabulky vyhrála přesvědčivě 3:0. Tříbrankový rozdíl je především dílem rozdílné produktivity obou týmů. Zlín už osm kol čeká na výhru, naopak Hanáci už popáté za sebou doma neprohráli a pod trenérem Vlastimilem Petrželou potvrdili výkonnostní vzestup.

Článek

Výrazně oslabená Sigma se dlouho trápila, ale nakonec jednoznačně vyhrála. "Měli jsme problém vůbec poskládat sestavu, proto jsem velice spokojen. Náš výkon navíc gradoval. Předvedli jsme krásné akce, nic náhodného," tvrdil olomoucký trenér Vlastimil Petržela.

V úvodu však Hanákům vázla kombinace a tak jejich největší devízou byla obrovská bojovnost. Po dvaceti minutách ale začali přebírat iniciativu. Když ve 26. minutě Zbožínek fauloval v šestnáctce M. Hubníka, následovala penalta a Melinho z ní dostal Sigmu do vedení.

Po přestávce Zlín výrazně přidal. Hrálo se prakticky na jednu bránu. Hanáci tlaku odolávali jen s vypětím všech sil. Jelínka vychytal Vojáček, Činčila ve vyložené pozici bránu netrefil. Vzruch na druhé straně přinesla zase 67. minuta, kdy Švach doslova knokautoval kopačkou do obličeje M. Hubníka, který se řítil sám na Kořínka. Sudí však na druhou penaltu odvahu nenašel.

Domácí pocit křivdy nakopl a o čtyři minuty později to potvrdil druhým gólem Janotka, který zužitkoval centr Clébera. Vzápětí Vojáček znovu čaroval před Šmahajem a poté ho po střele Zapletala zachránila tyč. Pak už ale Sigma byla jasně lepší a V. Schulmeister to korunoval třetím gólem. V samém závěru pak trefil tyč Pulkert a ještě jednou zazářil nejlepší muž na hřišti Vojáček, když reflexivně zneškodnil ránu Ditricha.

"Morálně jsme utkání zvládli. Selhali jsme však v klíčových momentech, především v koncovce a to rozhodlo," uvedl kouč Zlína Pavel Hoftych.

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 3:0 (1:0)
Branky: 26. Melinho z penalty, 71. Janotka, 81. V. Schulmeister. Rozhodčí: Franěk - Kubáň, Jiřík. ŽK: Komárek, Janotka - Vrtělka, Zbožínek, Červenka, Švach. Diváci: 4176.
Olomouc: Vojáček - Flachbart, Komárek (46. Škerle), Horáček, Vepřek - Janotka, Randa, Melinho, Cléber (76. Rýdel) - Pulkert, M. Hubník (69. V. Schulmeister). Trenér: Petržela.
Zlín: Kořínek - Ditrich, Švach, Zbožínek, Červenka - Vidlička (62. Zapletal), Vrtělka (82. Bača), Opiela, Jelínek (55. Kraus) - Šmahaj, Činčala. Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: