Hlavní obsah

Další cizinec opouští Spartu. Rozvázal na Letné smlouvu

Cizinecká legie na Letné je o jednoho člena menší. Francouzský fotbalista Rio Mavuba už není hráčem Sparty. S pražským celkem se dohodl na okamžitém rozvázání smlouvy a hledá si nové angažmá. Sparta zprávu potvrdila na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rio Mavuba ve Spartě skončil.

Článek

Pražané už s ním dávno nepočítali, přesto trvalo dost dlouho, než došlo k definitivnímu rozchodu.

Čtyřiatřicetiletý záložník, který má za sebou angažmá v Bordeaux, Villarrealu a Lille, přišel loni v červenci jako velká posila trenéra Andrey Stramaccioniho. Za Spartu ale odehrál jen 14 soutěžních zápasů, ve kterých se mu příliš nevedlo. Po březnovém odchodu Stramaccioniho si nezískal důvěru trenéra Pavla Hapala ani sportovního ředitele Zdeňka Ščasného a vypadl z nominací na zápasy. Od té doby ani jednou nenastoupil.

Klub se s Mavubou dohodl na ukončení spolupráce, která měla podle smlouvy pokračovat v této i příští sezóně. "Riovi děkujeme za služby, které našemu klubu odvedl, a přejeme mu hodně štěstí do další fotbalové kariéry," uvedla Sparta na klubovém webu.

Mavuba souhlasil s okamžitým rozvázáním smlouvy a hledá si nové angažmá.

"Rád bych poděkoval trenérovi Stramaccionimu, že mi umožnil hrát ve Spartě. Chci poděkovat spoluhráčům a fanouškům, že mě přijali. S rodinou jsme si vaše město zamilovali. Ať vám sezóna vyjde," vzkázal Mavuba na sociálních sítích.

Reklama

Související témata: